Fiecare zonă a țării are o bucătărie aparte, cu gusturile, aromele și influențele ei. Dar parcă bucătăria moldovenească este cea mai bogată în ceea ce privește gusturile și mâncărurile sățioase. Probabil și datorită faptului că se gătește cu multă grăsime, care dă gust mâncării.

Astăzi vorbim despre o rețetă tipic moldovenească. E imposibil să nu fi auzit vreodată de pârjoale, acele chiftele generoase ca dimensiune, pufoase la interior și cu o crustă crocantă la exterior. Pârjoalele moldovenești au devenit cunoscute în toată țara, datorită gustului lor deosebit. Se fac ușor, rețeta diferă doar cu puțin de rețeta clasică de chiftele și vă invităm să le încercați măcar o dată. 

Pârjoale moldovenești
Timp total 45 minute

Ingrediente

450 g carne tocată amestec (vită + porc) 1 ceapă 2 căței de usturoi 1 cartof 2 felii de pâine 2 ouă sare piper mărar pătrunjel pesmet ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Dați pe răzătoare ceapa și cartoful curățat. Zdrobiți usturoiul, tocați verdețurile și înmuiați în apă feliile de pâine. Scurgeți excesul de apă de la cartofi și de la feliile de pâine.

Puneți toate ingredientele mai puțin pesmetul într-un bol și amestecați bine. Lăsați amestecul să stea cel puțin 30 de minute la frigider.

După ce compoziția a stat la rece, puteți forma pârjoalele. Acestea trebuie să fie mai mari ca dimensiune decât chiftelele obișnuite, cam cât podul palmei, pentru că se vor mai strânge și în timpul prăjirii.

Tăvăliți pârjoalele prin pesmet și presați-le ușor, pentru a căpăta o formă aplatizată.

Prăjiți pârjoalele în ulei încins, pe ambele părți, până când se rumenesc.

Serviți cu piure, cu cartofi prăjiți sau cu orice garnitură vă place.

Poftă bună!