Sirop de brad

Sirop de brad retete: cum gatesti sirop de brad si cele mai gustoase retete de prajitura cu sirop de artar, prajituri cu sirop de artar, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, sos de fructe de padure congelate pentru friptura, pulpe de pui la cuptor in folie de aluminiu, sarmale in foi de varza murata in oala de lut, salata de piept de pui cu ceapa marinata, rasol de vita cu sos de rosii, clatite de post cu lapte de soia, retete de muschiulet de porc la cuptor.

Sirop din muguri de brad (in 30 min)

400 g zahar 200 ml apa calda 400 g muguri de brad (spalati in cateva ape si zvantati) 2 lg zahar

Sirop din muguri de brad

1 kg muguri de brad,2 l apa,1 kg zahar,zeama de la 1/2 de lamaie.

Sirop de muguri de brad

700 gr muguri de brad tineri cam de 3-5 cm,2200 ml apa,2200 gr zahar,zeama de la doua lamai si (facultativ) un plic de zahar vanilinat si 2 linguri de cognac.

Fursecuri aromate (de post)

300 g faina de grau 75 ml ulei de palmier 50 ml apa 1 lgt praf de copt 2 lg sirop de brad (presat la rece) 70 g zahar brun 1/2 banana 1 lgt zeama de lamaie

Briose cu nuci--reteta fara gluten

Avem nevoie de:-2 oua-100 gr. nuci-150 ml apa-250 gr. iaurt-2 lingurite amestec condimente pt. turta dulce--pudra (scortisoara, cuisoare, anason, cardamom, ghimbir)-sirop de brad (pe post de indulcitor...dar puteti folosi si zahar)- aprox. 50 gr. faina de orez-2 lingurite pudra din tarate de psyllium-1 plic praf de copt.

Brad de Crăciun din aluat foietaj cu Nutella

Impresionează-ți familia cu un brad de Crăciun comestibil din aluat de foietaj și Nutella! Rețetă simplă și rapidă pentru un desert de sărbătoare unic și delicios.

Tarta Cu Sirop Auriu

Un desert dulce si lipicios, pentru care nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

Sirop de căpșuni

E sezonul lor, al căpșunilor, iar astăzi vă propunem o rețetă de sirop de căpșuni simplu de făcut, delicios, rapid și natural. Nu conține conservanți artificiali, se face în casă și are avantajul că știți exact ce puneți în el.  Siropul de căpșuni, alături de cel de vișine sau zmeură, este una dintre băuturile copilăriei. Îl făceau mamele și bunicile noastre și îl puneau la păstrare peste iarnă. Iar noi îl savuram cu apă rece sau cu sifon. Era sucul natural al copilăriei, al cărui gust ni-l amintim și acum. 

Dovleac copt cu sirop de artar

Nu trebuie sa te chinui cu orele in bucatarie pentru a obtine un desert aromat, iar reteta de dovleac copt cu sirop de arțar este o combinatie perfecta de dulce si sarat.

Sirop de vișine (la rece)

Încă mai găsim vișine proaspete în piețe și în grădină. Dacă ați făcut deja compot și dulceață, trebuie să încercați și acest sirop de vișine. Se face la rece, fără fierbere, și este excelent în zilele călduroase, alături de un pahar de apă rece și câteva cuburi de gheață.  Pentru siropul de vișine preparat la rece veți avea nevoie de o cantitate dublă de zahăr față de fructe. Așadar dacă doriți să faceți din cantitate mai mică, păstrați proporțiile: la un kg de vișine veți pune două de zahăr și tot așa. 

Budinca Cu Pere Coapte Si Sirop Auriu Cu Mirodenii

Este o budinca asemanatoare cu turta dulce, dar are fulgi de ovaz, oferindu-i o textura usor catifelata.

Rulada de Porc in crusta de nuci, alune si migdale,

1 muschiulet de porc(600-700 gr lung si subtire) 2 carnati oltenesti cat mai subtiri 1/2 morcov 1 fir subtire de praz 100 gr de costita pentru a impana muschiuletul 150 gr de migdale alune si nuci(impreuna) 100 gr de unt boia sare piper ulei rozmarin 1 1/2 capatana de usturoi 6-8 felii de bacon pentru a imbraca muschiuletul 1 1/2cana de vin rosu o crenguta subtire de brad 5 cartofi potriviti Dessign: acetto balsamico miere si un pic de parmezan

Sirop concentrat de soc și lămâie

Florile de soc au apărut deja, așa că nu există moment mai potrivit pentru un sirop de soc aromat și concentrat. Dacă aici v-am arătat cum să faceți socată, de data aceasta vă propunem un sirop mai concentrat, dulce și aromat, pe care să-l dizolvați și să-l savurați într-un pahar de apă rece.  Siropul de soc poate fi preparat și în cantitate mai mare și păstrat pe toată perioada anului, în cămară. Tot ce trebuie să faceți în plus, după ce ați pus siropul în sticle, este să le sterilizați bine, pentru a conserva siropul. 

Fursecuri Cu Caise Si Crema Custard

Aceste mici fursecuri de caise si crema custard sunt o reteta delicioasa de brunch, dar merg la fel de bine cu ceaiul de dupa-amiaza.

Prajitura Cu Portocale, In Sirop Caramel

O prajitura care e gata aproape fara nici un efort.

Inghetata cu sirop de menta si cookies

3 galbenuşuri 90 g zahar 150 ml sirop de menta 150 ml lapte 300 ml smantana dulce pentru frisca 1 albus batut spuma tare 4-5 biscuiti oreo sfaramati

Pudding delicios de ciocolata

Cantitate : 6 portii Pudding o100 gr unt sau margarina Rama plus pentru ungerea bolului o2 linguri sirop de artar sau sirop facut din apa si zahar o100 gr zahar brun o150 ml lapte o1 ou o1 lingura cacao o225 gr faina fara 1 lingura o1 lingurita scortisoara macinata o 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu Sos de ciocolata o4 linguri lapte o4 linguri smantana grasa o1 lingura sirop de artar sau sirop facut din apa si zahar o100 gr ciocolata amaruie

Inghetata Vegana Cu Sirop De Artar Si Zahar Brun

Esti vegan, ai intoleranta la lactoza, dar iti plac dulciurile cremoase si reci? Atunci trebuie sa incerci aceasta inghetata. Ai nevoie de doar cinci ingrediente si este foarte usor de facut.

Budinca Chomeur

Un desert rafinat, dar usor de preparat.

Pancakes cu mere si sirop de artar

100g faina 50g zahar pudra O jumatate lingurita scortisoara Un ou 120ml lapte Un mar curatat si ras O jumatate lingura unt 45g unt moale O lingura sirop de artar

Inghetata de sirop de artar cu bucati crocante de caramele

o1 lingurita esenta de vanilie o200 gr lapte condensat o600 ml frisca lichida o4 linguri sirop de artar o50 gr bomboane tari cu gust de caramea zdrobite

Budinca Cu Ghimbir Si Inghetata De Nuci Pecan

Acest tort dulce, cu ghimbir si aroma de artar este budinca ce incheie minunat o masa de sarbatoare.

Prăjitură cu cireșe și sirop de arțar

Rețetă prăjitură cireșe. Prăjitură cu sirop de arțar. Rețetă simplă prăjitură. Prăjitură de vară. Cum să faci prăjitură cu cireșe? Prăjitură rapidă cu cireșe.

Tort cu sirop de soc și iaurt

Florile de soc încă mai inundă cu parfumul lor piețele, câmpurile și curțile, așa că vă propunem să profităm de parfumul și savoarea lor, cu acest tort ce sirop de soc.  Dacă v-am arătat deja cum să faceți socată și sirop concentrat de soc, a venit momentul și pentru un desert în care să integrați aroma deosebită a socului. Acest tort este un desert nemaipomenit, răcoritor, aromat, iar dulceața socului și gustul acrișor al iaurtului se complimentează perfect.  Îl puteți face pentru o aniversare, atunci când aveți musafiri sau pur și simplu, fără nicio ocazie.

Pancakes Cu Bacon Si Sirop De Artar

O reteta ideala pentru micul dejun sau brunch.

Cum faci Whiskey Sour - cocktailul perfect pentru orice ocazie

Whiskey Sour este un cocktail echilibrat și răcoritor, perfect pentru orice ocazie. Combinația dintre whiskey-ul puternic, dulceața siropului de zahăr și aciditatea sucului de lămâie creează o experiență gustativă de neuitat. Este un cocktail clasic, apreciat de iubitorii de whiskey din întreaga lume.

Tort Le Rouge et Le Noir

12 linguri de faina,un praf de copt,4 oua,150 ml de lapte,250 gr de unt,1/2 kg de capsuni,7 linguri de zahar,o lingura de cacao,180 gr de ciocolata neagra,o ceasca sirop de capsuni de la Bunatati din natura,o jumatate de ceasca de lichior de capsuni,o ceasca de apa,inca 3 linguri de zahar pentru sirop si 150 gr pentru glazura,100 ml de apa fierbinte pentru sirop.

Tort cu menta si ciocolata

Blat: 4 oua 8 linguri zahar 4 linguri lapte 4 linguri ulei 6 linguri faina 2 linguri rase cacao un varf de sare un plin praf de copt Crema de ciocolata 120 ml smantana pt frisca 3 linguri zahar 100 gr ciocolata neagra 150 ml frisca lichida indulcita Crema de menta: 80 ml smantana pt frisca 2 linguri zahar 100 gr ciocolata alba 3 linguri sirop de menta 150 ml frisca lichida indulcita Sirop: 200 ml apa 2 linguri sirop de menta Ornat: 150 ml frisca lichida indulcita 2 linguri sirop de menta 4 linguri din crema de menta 3 bucatele ciocolata cu menta

Prajitura cu sirop de menta

Pt. Blat:- 6 oua mari- 200 gr de zahar- 40 ml de apa- 40 ml de ulei- 3 linguri cu varf de cacao- 200 gr de faina- un pliculet de praf de coptPt. sirop:- sirop de menta-500 ml apa rece Pt. crema:- 1 pachet de unt-zahar pudra (dupa gust)-3 linguri cacao-1 pliculet cafea solubila-1 lingurita extract de cafea-2 fiole esenta de romPt. decor:-100 gr. ciocolata amaruie

Somon Afumat Cu Sirop De Artar Si Mustar

Nu trebuie sa stai o zi intreaga in fata aragazului pentru un preparat sofisticat, iar reteta de mai jost este dovada perfecta.

Mere Coapte, Umplute Cu Afine Si Sirop De Artar

Toata lumea stie ca afinele sunt un super-aliment, iar un mar pe zi e sanatate curata. Cand se imbina intr-un desert delicios ai combinatia perfecta intre rasfat culinar si stil de viata sanatos.

Sandwich Cu Unt, Cascaval Si Sirop De Artar

Un mic dejun "lipicios", sufocat in sirop de artar.

Minichecuri cu sirop de trandafiri

130 gr unt moale de calitate 1 praf de sare 2 oua proaspete eu folosesc de tara 60 gr zahar brut 250 gr faina 1/2 praf de copt 80 gr iaurt natural 50 ml sirop natural de trandafiri pt. ornat: ciocolata cu lapte

Prajitura After Eight

blat :4 oua, 8 linguri zahar, 1 lingura miere, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao, 2 linguri faina, 2 linguri gris, 1 lingurita praf de copt, 3 linguri lapte, 8 linguri ulei.crema: 250 ml frisca lichida, 2 linguri sirop concentrat de menta, 2 linguri lichior de menta.glazura: 150 g ciocolata cu lapte, 100 g unt, 1 lingura apa, 2 linguri ulei .decor: 100 g ciocolata cu lapte, 50 g unt, 2 linguri frisca lichida .sirop: 2 linguri sirop de menta, 2 linguri lichior de menta, 100 ml apa.

Prajitura Punch

Aceasta prajitura este foarte populara in Slovacia. Face parte dintre dulciurile pregatite de gospodine cu ocazia Sarbatorilor . - blaturi: 9 oua 9 linguri zahar 9 linguri faina apa praf de copt colorant rosu - sirop: 200 ml sirop capsuni 200 ml ceai cu esenta de rom 200 ml sirop de soc 6 linguri rom 1 sticluta esenta punch 2 borcane a 370 g gem de afine facut in casa colorant alimentar rosu - glazura: 300 g zahar pudra 1 lingura esenta punch 1 lingura rom zeama de la 1/2 lamaie apa colorant rosu

Mousse De Ciocolata

Un mousse de ciocolata cu arome picante de rodie intr-un desert inspirat din Orientul Mijlociu.

Brandy snaps

50 grame unt nesarat 50 grame faina 50 grame zahar brun (tip demerara) 50 grame sirop auriu (sau sirop de artar) jumatate de linghurita praf de ghimbir jumatate de lingurita zeama de lamaie 300 ml frisca si o lingura de zahar pentru umplutura

Prajitura Cu Sirop De Artar Si Nuci

O prajitura perfecta langa cafeaua de dimineata, pentru ca este pufoasa si usoara, in timp ce te invadeaza o explozie de arome ale toamnei. Reteta este rapida si usoara!

Iaurt ^inghetat cu zmeura si sirop de menta

2 cani iaurt gras 1 cana zmeura 2 linguri miere 3 linguri limoncello Sirop de menta: 1/4 cana melasa de rodii 1/4 cana apa 1/4 cana menta proaspata tocata

Inghetata de capsuni cu mascarpone

Capsunile cu mascarpone sunt o combinatie clasica, iar reteta de mai jos este cea mai simpla modalitate de a obtine aceasta potrivire perfecta.

Batoane Bounty

Inspirate de ciocolata Bounty, aceste batoane cu nuca de cocos se fac fara coacere si nu contin gluten.

Tort trufa cu zmeura

Blat: 180ml apa, 2-1/2 cani faina, 3/4 cana cacao, 1-1/2 lingurita praf de copt, 1-1/2 lingurita bicarbonat, 2 lingurite scortisoara, 1/2 lingurita sare, 2 linguri suc de lamaie, 1 banana mare coapta bine, 350g tofu moale (silken tofu), 1 cana zahar brun, vaniliept. insiropat blatul: 100-150 ml sirop de zmeura Crema ganache: 350g tofu moale (silken tofu), 1/2 cana cacao, 6 linguri sirop de zmeura Crema cu zmeura: 200g zmeura, 160ml suc de mere, 80ml sirop de zmeura, 3 linguri amidon dizolvat in 3 linguri apa, 5 linguri crema ganache

Sarut De Caramel

Pentru baza de biscuiti: ulei 200g biscuiti digestivi 40g de nuca de cocos deshidratata 30g de zahar brun 50g faina 80g unt 80ml sirop auriu 1 lingura lapte Pentru umplutura de caramel: 400g lapte condensat 50g unt 50ml sirop auriu Pentru topping ganache: 100ml smantana lichida 100g de ciocolata neagra

Prajitura Fara Coacere Cu Ciocolata, Cocos Si Migdale

Reteta este ideala pentru lunile fierbinti de vara, deoarece nu ai nevoie de cuptor. Prajitura este delicioasa si se face incredibil de repede.

Cotlet De Porc Cu Sirop De Artar Si Mustar

Desi nu pare, aceasta reteta este foarte usor de facut si este delicioasa.

Tort cu visine si crema de lamaie

1 blat de tort,2 plicuri crema de lamaie,500 gr. visine,400 ml lapte,100 gr. dropsuri de menta,100 gr. zahar,100 ml apa,1 plic zahar vanilat ( pentru sirop)1 lamaieinca o portie de sirop

Cuburi cu vanilie

Pentru blat avem nevoie de: 5 oua 100 g zahar 3 linguri ulei 3 linguri sirop de zahar ars 3 linguri cacao 1 cana faina 1 lingurita praf de copt 2 plicuri zahar vanilat Pentru sirop avem nevoie de: 100 g zahar 150 ml apa Zaharul il caramelizam,dupa care il "stingem" cu apa. Lasam la racit. Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat. Pentru crema avem nevoie de: 100 g unt 1 budinca de vanilie 300 ml lapte 100 g zahar Pentru decor avem nevoie de: 200 ml frisca lichida 2 linguri de smantana 1 lingura de cacao 2 plicuri zahar vanilat

Prajitura Cu Migdale Si Sirop De Citrice

Incearca aceasta reteta de prajitura cu migdale, facuta cu portocale si lamai pentru o aroma de citrice.

Briose cu capsuni si crema

ingrediente pentru 12 briose :- 170 gr faina- 200 gr zahar- 1 lingurita praf de copt- praf de sare- 115 gr unt topit, caldut- 2 oua mari- 5 linguri sirop de capsune incalzitfrostingul se pregateste cu cel putin 6 ore inainte de decorare:- 200 ml frisca lichid- 220 gr ciocolata alba taiata bucatele- 2 linguri sirop capsune- 1 picatura de gel colorant Wilton

Sirop pentru dulceata

1kg zahar 250 ml apa