Tocanita miel ardeleneasca

Tocanita miel ardeleneasca retete: cum gatesti tocanita miel ardeleneasca si cele mai gustoase retete de tocanita de ciuperci ardeleneasca, ciorba ardeleneasca, ciorba taraneasca ardeleneasca, ciorba de pui ardeleneasca, ciorba de burta ardeleneasca, reteta ciorba de burta ardeleneasca, tocanita, tocanita cu chiftele, tocanita de rata, tocanita de plamani.

Ciorbă de miel ardelenească

Savurează o ciorbă de miel ardelenească, plină de arome și nutrienți benefici pentru sănătatea ta. Descoperă gustul autentic al bucătăriei ardelenești și pregătește o ciorbă de miel delicioasă pentru familia ta.

Tocaniță de miel cu cartofi și rozmarin

Descoperă tocanița de miel cu cartofi și rozmarin, o combinație armonioasă de gusturi, perfectă pentru sărbători și mese în familie.

Tocanita de maruntaie de miel

-1kg de maruntaie de miel (cantitatea totala fiind de 2kg am folosit doar jumatate din: plam&acircni splina ficat rinichi si inima). -150 g de grasime de miel (sau oaie ) -3-4 cepe mari tocate marunt -1 ardei gras taiat marunt -1 ardei iute taiat marunt - zeama de la o jumatate de lamaie -o jumatate de lamaie taiata felii subtiri taiate in jumatate -o lingura vegeta -3-4 foi de dafin -50 ml ulei de masline -sare si piper dupa gust

Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga

In perioadele de post in criza de timp sau orice altfel de criza una din mancarurile salvatoare este Tocanita de ceapa in diferite variante. Ori ca gatesc acest fel de mancare cu rosii si il numesc simplu Tocanita de ceapa sau cu mai multe ingrediente sub numele de Tocanita de ceapa cu ardei copt tot gustos este. Pentru azi va propun o reteta la fel de simpla in care principalul ingredient este dupa cum sugereaza titlul postarii tot ceapa. Reteta de azi se numeste: Tocanita de ceapa cu gogosari in blid de mamaliga. Ingredientul care ii confera mancarii un gust deosebit este pasta de gogosari. Toacana de ceapa este o reteta traditionala ardeleneasca in varianta ei clasica. Intotdeauna se mananca cu mamaliguta calda si muratura dupa preferinta. Iata reteta: Ingrediente: 7-8 cepe albe 150-200 ml ulei floarea soarelui 4 linguri pasta de gogosari sare piper macinat patrunjel verde.

Tocăniță grecească de miel cu paste orzo

Tocănița grecească de miel cu paste orzo este o rețetă autentică care îți va aduce aroma și gustul bucătăriei mediteraneene chiar la tine acasă!

Tocăniță ardelenească cu ciuperci și smântână

Tocănița ardelenească cu ciuperci și smântână este o rețetă tradițională pe care o veți savura cu plăcere până la ultima înghițitură.

Fasole bătută ardelenească

Fasolea bătută ardelenească ar fi cea mai gustoasă dintre toate variantele de fasole bătută. Rețeta este cât se poate de simplă.

Tocăniță de miel turcească

Descoperă tocanița turcească tradițională de miel, preparată cu legume proaspete, ierburi și condimente aromate.

Frigarui de miel

pulpa de miel afumatacoasta de mielcarnacior de oaie afumat si picantrosiiceapamasline

Tocăniță de miel cu legume

Aromele și gusturile tocăniței de miel cu legume sunt inconfundabile și îți vor satisface papilele gustative!

Miel umplut

O jumatate de miel cu gat si pulpa superioara Organele de la un miel intreg 300 g ficat de pasare 4 oua 2 cepe 5 catei mari de usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 2 legatura ceapa verde 2 legaturi usturoi verde 200 ml vin rosu 1 plic condimente pt miel 1 cub Knor pui ulei Tarhon Rozmarin Oregano Sare Piper

Pastrama de miel la cuptor cu vatra

1 kg pastrama de miel 1 pahar de vin rosu jumate de pahar ulei condimente pentru miel piper,sare usturoi granulat

Carnea de miel îngrașă? Câte calorii are friptura de miel

Friptura de miel, delicatesă sau inamic al siluetei? Află câte calorii are carnea de miel și cum poți savura gustul său irezistibil fără să-ți compromiți silueta.

Drob de miel - rețeta clasică, cu organe de miel și prapure

Drob de miel tradițional - rețeta originală, cu organe de miel și cu prapure, dacă vreți să urmați rețeta ca la carte. Puteți să îl omiteți dacă nu vă place sau dacă nu aveți.

Pulpa de miel umpluta

1 pulpa miel (partea din fata cu coaste) 600 g ficat de miel sau porc 500 g ciuperci proaspete (sau 2 cutii de ciuperci - de 400 g fiecare) 1 cana orez (150-200 g) 5 oua crude 2 oua fierte tari 2 cepe mari 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 pahar vin alb (300 ml) condimente (sare sau/si delikat piper cimbru)

Miel la gratar

4 bucati de ceafa de miel si 4 coaste(bucati potrivite) putin ghimbir cam 2-3 lingurite sare si un gratar bun. Ingredientele sunt pentru 8 persoane

Miel cu masline si sos de ansoa

* 500 g carne de miel * 100 g masline verzi * 2 linguri ansoa maruntita * 1 lingura unt * 1 ceasca vin * 1 ceasca supa de miel * ulei de masline * cimbru verde * rozmarin verde * usturoi pisat * sos de rosii * sare piper * cus cus pentru garnitura

Tagliata De Miel Cu Rosii Coapte

Doar 5 ingrediente pentru un preparat aromat.

Costite de miel la cuptor

Ingrediente2 bucati de costite de miel de aceeasi marime200 ml otet/vin alb secusturoi pisat sare, piper, oregano, cimbru, busuioc

Baiț pentru miel - 6 rețete de marinadă pentru cea mai bună friptură de miel

Cel mai bun baiț pentru carnea de miel la cuptor și de ce este el important atunci cănd faci o friptură. Rețete de marinadă pentru miel foarte simplu de făcut.

Pulpa de miel impanata (cu slaninuta si usturoi)

E greu de spus acum cantitatile necesare pentru ca depinde de c^ate pulpe de miel gatesti pentru c^ate persoane se pregateste masa si ca atare las aceasta apreciere pe seama fiecaruia. Important sa iasa gustos si foarte fraged. Eu am folosit 3 pulpe de miel (cele din fata si una din spate!). Asa ca scriu restul de ingrediente fara gramaj: * pulpe de miel * slaninuta afumata * frunze de tarhon proaspete * usturoi verde proaspat * catei de usturoi * ulei de floarea soarelui * pasta de tomate * vin alb sec * foi de dafin * sare si piper dupa gust * condiment pentru miel din supermarket (producator Fuchs - le consider cele mai bune).

Pulpa si ficat de miel la grill (gratar) pentru Inaltarea Domnului

Ingrediente: Am folosit o pulpa de miel si 500 g ficat de miel, 3 catei de usturoi pentru impanat pulpa de miel inainte de a fi fripta la grill sau la gratar Pentru marinata : 300 g vin alb,doua linguri de unt topit,4 cuisoare,3catei de usturoi ,2 frunze de dafin,6 boabe de piper, boabe de coriandru,un varf de lingurita piper macinat ,cimbru proaspat uscat sau macinat,tarhon verde sau macinat,2 linguri cu zeama de lamaie si un varf de lingurita scortisoara.

Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon

scarita afumata,ceapa, morcovi, patrunjel, telina, orez, tarhon, galbenus de ou, smantana.

Pulpa de miel la punga

1 pulpa de miel de 1-2 kg 1 punga knorr pentru pui cu usturoi 5 catei de usturoi 300 ml de vin alb.

Ciorbă de miel cu măcriș

Ciorbă de miel cu măcriș - o mâncare tradițională și sănătoasă, bogată în nutrienți și arome autentice.

Ciorba de miel a la grec

1.5 kg carne de miel,3 cepe,2 morcovi,1 ardei gras rosu,1 radacina pastarnac,1 radacina patrunjel,3 tulpini de telina,2 lamai,500 g smantana,4 galbenusuri,1 catel de usturoi,2 linguri de faina,1 leg. patrunjel,sare, piper

Friptură de miel cu cartofi la cuptor

Friptura de miel cu cartofi la cuptor este o rețetă delicioasă și perfectă pentru masa de Paște. Aromată și suculentă, friptura de miel se combină perfect cu cartofii crocanți la cuptor, iar sosurile potrivite o vor transforma într-un adevărat festin culinar.

Pulpă de miel cu cartofi noi, la cuptor

Pulpa de miel cu cartofi noi la cuptor este o este o friptură delicioasă și sățioasă. Rețeta simplă și rafinată este perfectă pentru a-ți impresiona invitații sau pentru a-ți răsfăța papilele gustative.

Placinta cu vinete si carne de miel

1 vanata taiata feliisare5 linguri ulei de masline250g Fusili600ml sos Béchamel100g cascaval rasunt pentru uns forma2 linguri parmezan.Pentru compozitia cu miel: 1 ceapa mare desfacuta in inele2 tulpini de telina taiate felii subtiri2 linguri ulei de masline500gr carne macinata de miel3 linguri pasta de tomate150 g rosii uscate1 lingurita oregano1 lingura otet150ml supa de puisare si piper

Chifteluțe de miel cu mentă

Carnea de miel este foarte populară mai ales în bucătăria orientală. Se folosește sub toate formele și la o mulțime de preparate, mai ales cele cu carne tocată. Chiar dacă în bucătăria românească nu prea se folosește carne de miel decât de Paște, merită să încercați această rețetă. Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de chifteluțe cu mentă și condimente, delicioase și aromate. Puteți înlocui carnea de miel cu carne de vită sau amestec, dacă nu vă place. 

Friptură de miel gătită lent cu salată de rodie

Descoperă savoarea și aroma delicioasă a fripturii de miel gătită lent cu salată de rodie - un preparat sofisticat pentru o masă specială.

Friptură de miel gătită lent, cu cimbru și ceapă

Friptura de miel gătită lent, cu cimbru și ceapă este o opțiune sănătoasă, bogată în proteine și fier, iar aromele intense vor fi un deliciu pentru papilele gustative.

Mancare de miel cu vin si oregano

1 kg carne macra de miel50 ml ulei de masline1 ceapa mare rosie1 pahar vin alb1 salata verde2 oua1 legatura ceapa verde1 legatura mararsarepiperoregano

Mazare cu coaste de miel

- 500 gr coaste miel - 2 cutii de mazare verde - bucata alba de la praz - 1/2 ardei rosu - 4 lg rosii cubulete - sare piper vegeta - marar verde

Cotlete de miel la tigaie

Descoperă cotletele de miel la tigaie, un preparat delicios, perfect pentru a-l savura alături de cei dragi. Bucură-te de aromele sezonului într-o rețetă sofisticată și plină de vitalitate!

Mititei din carne de miel

1,2 carne miel macinata o linurita ienibahar macinata o lingurita piper o lingurita sare o lingurita boia iute turceasca 200 ml apa calduta miez piine o felie mujdei din patru catei ustuoi chimion o lingura bicarbonat sau un praf de copt

Miel La Cuptor Cu Oregano Si Grapefruit

6 pastarnaci, taiati fideluta 80 ml ulei de masline 2 lingurite boia dulce 2 lingurite scortisoara 2 lingurite chimen 4 crengute de cimbru, 2 grapefruit roz, taiat bucati 2 x 450g muschi de miel 1/2 legatura de oregano 2 ardei rosii mici, fin tocati 100g feta

Cotlete Afumate De Miel Cu Pere Caramelizate

Un preparat care imbina perfect savoarea carnii de miel cu dulceata perelor.

Kofte Libanez

Frigarui condimentate, din carne tocata de miel, cu sos tahini, muraturi si paine prajita, adica un pranz delicios.

Miel Cu Iaurt Si Usturoi

500 ml iaurt grecesc 75g de usturoi, zdrobit 1/2 cana menta 1/2 cana de oregano 2 fire de rozmarin 5g boia 2 lamai - coaja si sucul 150ml ulei de masline 1.4 kg carne de miel sare

Pilaf De Miel

Un pilaf de miel picant, cu coriandru, ardei iute si cardamom pe care il poti pune in farfurii in numai o jumatate de ora.

Pulpa de miel cu vin si lamaie

2 kg pulpa de miel200 g slanina afumata1 pahar vin albmujdei din o capatana de usturoio mana praf de cimbru½ lamaiesarepipero ceasca uleio ceasca apa

Ciorbă de miel turcească - rețeta tradițională cu o aromă unică

Descoperă gustul exotic al acestei ciorbe de miel turcească bogată în nutrienți și proteine.

Cotlet de Miel in Crusta de Ierburi

1 cotlet de miel2 felii de paine uscata2 linguri emmentaler razuit1 legatura de frunze de patrunjel1/2 legatura de frunze busuioccateva fire de chives1 lingura mustarulei de maslinesare, piper400 g sfecla de mangold1 ceapa50 g bacon1 canita supa de pui

Tocanita de porc cu macaroane

-500 gr carne porc (pentru tocanita eu asa am luat-o din magazin) -pasta de tomate -2 cepe -1 morcov -1 ardel rosu -jumatate de cubulet de pui -sare -piper -2 catei de usturoi -macaroane -1 lingurita boia dulce -1 lingura faina

Burgeri marocani de miel, cu menta

Burgerii nu sunt cea mai sanatoasa mancare, insa, din cand in cand, poti avea cate o abatere. Opteaza pentru un preparat delicios, facut in casa, pentru a te simti cat mai putin vinovat.

Pulpa De Miel Gatit Lent Cu Fenicul Si Vin

Feniculul si vinul din aceasta reteta adauga note dulci si aromate acestei fripturi - perfecta pentru o sarbatoare speciala.

Sarmale cu costita de miel in cuptor

- 1.5kg costita de miel - 700-800gr frunze vita de vie - 500gr carne tocata - 100gr orez american - o ceapa mare - 2 ardei rosii dulci mari - 1-1.1/2 lingurita sare - 1/2 lingurita piper negru - sucul de la 2 sau 3 lamai - 2 cubulete knorr - 200gr apa