Tocanita miel ardeleneasca

Tocanita miel ardeleneasca retete: cum gatesti tocanita miel ardeleneasca si cele mai gustoase retete de tocanita de ciuperci ardeleneasca, ciorba ardeleneasca, ciorba taraneasca ardeleneasca, ciorba de pui ardeleneasca, ciorba de burta ardeleneasca, reteta ciorba de burta ardeleneasca, tocanita, tocanita cu chiftele, tocanita de rata, tocanita de plamani.

Tocanita de miel

700 g costite de miel 2 cepe 3 fire ceapa verde 2 linguri pasta de ardei patrunjel verde sare piper ulei

Tocanita de miel cu cartofi

* 500-700 g carne de miel frageda * 10 cartofi * 3 cepe mari * sare * piper * 1 lingurita boia dulce

Tocanita De Miel Cu Cartofi Si Rozmarin

O reteta plina de savoare, potrivita pentru noptile de toamna.

Tocanita de maruntaie de miel

-1kg de maruntaie de miel (cantitatea totala fiind de 2kg am folosit doar jumatate din: plam&acircni splina ficat rinichi si inima). -150 g de grasime de miel (sau oaie ) -3-4 cepe mari tocate marunt -1 ardei gras taiat marunt -1 ardei iute taiat marunt - zeama de la o jumatate de lamaie -o jumatate de lamaie taiata felii subtiri taiate in jumatate -o lingura vegeta -3-4 foi de dafin -50 ml ulei de masline -sare si piper dupa gust

Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga

In perioadele de post in criza de timp sau orice altfel de criza una din mancarurile salvatoare este Tocanita de ceapa in diferite variante. Ori ca gatesc acest fel de mancare cu rosii si il numesc simplu Tocanita de ceapa sau cu mai multe ingrediente sub numele de Tocanita de ceapa cu ardei copt tot gustos este. Pentru azi va propun o reteta la fel de simpla in care principalul ingredient este dupa cum sugereaza titlul postarii tot ceapa. Reteta de azi se numeste: Tocanita de ceapa cu gogosari in blid de mamaliga. Ingredientul care ii confera mancarii un gust deosebit este pasta de gogosari. Toacana de ceapa este o reteta traditionala ardeleneasca in varianta ei clasica. Intotdeauna se mananca cu mamaliguta calda si muratura dupa preferinta. Iata reteta: Ingrediente: 7-8 cepe albe 150-200 ml ulei floarea soarelui 4 linguri pasta de gogosari sare piper macinat patrunjel verde.

Frigarui de miel

pulpa de miel afumatacoasta de mielcarnacior de oaie afumat si picantrosiiceapamasline

Fasole bătută ardelenească

Fasolea bătută ardelenească ar fi cea mai gustoasă dintre toate variantele de fasole bătută. Rețeta este cât se poate de simplă.

Miel umplut

O jumatate de miel cu gat si pulpa superioara Organele de la un miel intreg 300 g ficat de pasare 4 oua 2 cepe 5 catei mari de usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 2 legatura ceapa verde 2 legaturi usturoi verde 200 ml vin rosu 1 plic condimente pt miel 1 cub Knor pui ulei Tarhon Rozmarin Oregano Sare Piper

Friptura de miel la tava

2 pulpe de miel 1 lingurita piper 1 lingurita boia 1 lingurita cimbru uscat 2 lingurite usturoi granulat 1 lingurita patrunjel tocat 3 lingurite condimente pentru miel 5 linguri ulei 1 pahar vin alb 4-5 foi de dafin

Tocanita ardeleneasca cu ciuperci si smantana

Pentru 4 portii:1 kg de ciuperci champignons – se pot folosi si ciuperci de padure, pleurotus, etc1 ceapa medie150 ml smantana – eu am folosit o smantana groasa, de tara, foarte buna4-5 catei de usturoi2-3 linguri de faina1 legatura de marar1 legatura de patrunjel1 praf de tahon4-5 linguri de uleisare si piper dupa gust

Pastrama de miel la cuptor cu vatra

1 kg pastrama de miel 1 pahar de vin rosu jumate de pahar ulei condimente pentru miel piper,sare usturoi granulat

Pulpă de miel cu cartofi noi, la cuptor

Paștele înseamnă carne de miel, sub orice formă. Ciorbă, drob, stufat sau o friptură simplă, rumenită pe îndelete la cuptor.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă, delicioasă atât în ziua de Paște, cât și în orice altă zi. Carnea de miel poate fi înlocuită cu carne de ied sau de vițel.  Friptura de miel cu cartofi noi, la cuptor, merge foarte bine alături de o salată verde sau un sos de usturoi. În funcție de cât de mare este bucata de carne și cât de fraged mielul, timpul de gătire poate să difere. Testați carnea de fiecare dată când o întoarceți și vă veți da seama dacă s-a gătit mai repede sau este nevoie să mai stea la cuptor. 

Friptura inabusita de miel

800g carne de miel cu sau fara os100ml ulei50g morcovi50g telina radacina25g ceapa20g usturoisare si piper dupa gust

Friptura de miel coroana

1 carcasa de miel, sare, piper, ulei de masline, vin alb, usturoi, ierburi aromate (salvie, rozmarin, menta)

Tocana De Miel

Aceasta tocana este foarte usor de facut, asa ca nu va trebui sa stai toata ziua in bucatarie pentru masa de Paste.

Friptura de miel la cuptor

*1 coasta de miel aprox 1 kg *1 cutie bere sau vin *2 fire rozmarin *1 capatina usturoi *2 foi de dafin *50 ml ulei masline *sare *piper

Pulpa de miel umpluta

1 pulpa miel (partea din fata cu coaste) 600 g ficat de miel sau porc 500 g ciuperci proaspete (sau 2 cutii de ciuperci - de 400 g fiecare) 1 cana orez (150-200 g) 5 oua crude 2 oua fierte tari 2 cepe mari 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 pahar vin alb (300 ml) condimente (sare sau/si delikat piper cimbru)

Friptura de miel si pui la cuptor

1 kg cartofi 4 pulpe pui carne miel sare, condimente 200 g margarina

Miel la gratar

4 bucati de ceafa de miel si 4 coaste(bucati potrivite) putin ghimbir cam 2-3 lingurite sare si un gratar bun. Ingredientele sunt pentru 8 persoane

Miel cu masline si sos de ansoa

* 500 g carne de miel * 100 g masline verzi * 2 linguri ansoa maruntita * 1 lingura unt * 1 ceasca vin * 1 ceasca supa de miel * ulei de masline * cimbru verde * rozmarin verde * usturoi pisat * sos de rosii * sare piper * cus cus pentru garnitura

Friptura pentru Paste

5 pulpe pui 2 pulpe miel 2 legaturi usturoi verde sare,piper,boia,3 rosi,condimente pentru friptura de miel din comert 1 pahar vin alb 2 cani apa 5 linguri ulei

Tagliata De Miel Cu Rosii Coapte

Doar 5 ingrediente pentru un preparat aromat.

Miel la cuptor

jumatate de carne de miel sare 1 fir de usturoi verde 1 ceasca cu apa 200 ml de suc de rosii si un cuptor bun.

Costite de miel la cuptor

Ingrediente2 bucati de costite de miel de aceeasi marime200 ml otet/vin alb secusturoi pisat sare, piper, oregano, cimbru, busuioc

Baiț pentru miel - 6 rețete de marinată pentru cea mai bună friptură de miel

Cel mai bun baiț pentru carnea de miel la cuptor și de ce este el important atunci cănd faci o friptură. Rețete de marinată pentru miel foarte simplu de făcut.

Pulpa de miel impanata (cu slaninuta si usturoi)

E greu de spus acum cantitatile necesare pentru ca depinde de c^ate pulpe de miel gatesti pentru c^ate persoane se pregateste masa si ca atare las aceasta apreciere pe seama fiecaruia. Important sa iasa gustos si foarte fraged. Eu am folosit 3 pulpe de miel (cele din fata si una din spate!). Asa ca scriu restul de ingrediente fara gramaj: * pulpe de miel * slaninuta afumata * frunze de tarhon proaspete * usturoi verde proaspat * catei de usturoi * ulei de floarea soarelui * pasta de tomate * vin alb sec * foi de dafin * sare si piper dupa gust * condiment pentru miel din supermarket (producator Fuchs - le consider cele mai bune).

Friptura de miel cu miere

1 pulpa miel( 1-2 kg) 5-6 linguri miere 1 pahar vin alb 2 lingurite mustar 600 g cartofi 150 g morcovi pitici ulei sare piper vegeta de casa usturoi cimbru rozmarin mustar

Miel cu rozmarin si cimbru

1 miel intreg (fara cap si copite)1 kg unturasarepipercimbrurozmarinfoi de dafin

Friptura de miel cu ceapa si usturoi verde

Pulpa miel ceapa verde usturoi verde sare piper boia patrunjel verde ulei

Friptura de miel in vin rosu

(pt 2 portii): 500-600g pulpa piept sau spata de miel 2 fire ceapa verde 2 linguri ulei masline 250ml vin rosu sec 2 catei usturoi rozmarin cimbru dafin sare piper

Pulpa si ficat de miel la grill (gratar) pentru Inaltarea Domnului

Ingrediente: Am folosit o pulpa de miel si 500 g ficat de miel, 3 catei de usturoi pentru impanat pulpa de miel inainte de a fi fripta la grill sau la gratar Pentru marinata : 300 g vin alb,doua linguri de unt topit,4 cuisoare,3catei de usturoi ,2 frunze de dafin,6 boabe de piper, boabe de coriandru,un varf de lingurita piper macinat ,cimbru proaspat uscat sau macinat,tarhon verde sau macinat,2 linguri cu zeama de lamaie si un varf de lingurita scortisoara.

Friptura de miel in sos de vin

2 pulpe de miel2-3 cepeo capatana de usturoifoi de dafin, piper boabe, ienibahar boabesare3-4 linguri uleio sticla vin alb

Tochitura ardeleneasca

600 g pulpa porc 250 g sunculita afumata 150 g carnati 2 caciulii usturoi 100 ml vin alb 2 linguri pasta de gogosari 2 linguri ulei sare piper

Fiptura de miel

8 bucati de carne de miel 1/2 lamaie ulei de masline 3 catei de usturoi otet sau vin boabe de piper foi de dafin sare 1/2 morcov patrunjel verde

Pulpa de miel la punga

1 pulpa de miel de 1-2 kg 1 punga knorr pentru pui cu usturoi 5 catei de usturoi 300 ml de vin alb.

Drob de miel tradițional - rețeta originală

Drob de miel tradițional - rețeta originală, cu organe de miel și cu prapur, dacă vreți să urmați rețeta ca la carte. Puteți să îl omiteți dacă nu vă place sau dacă nu aveți.

Miel cu sos

1,5 kg miel - de preferat de lapte, 50 g prosciutto crudo, ½ pahar vin alb, ½ lg faina, 3 galbenusuri, 1 catel usturoi, 1 legatura mica patrunjel, 1 legatura mica maghiran, ½ lamaie –zeama, ulei de masline extravirgin, nucsoara, sare, piper

Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon

scarita afumata,ceapa, morcovi, patrunjel, telina, orez, tarhon, galbenus de ou, smantana.

Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor

pulpa de miel ceapa verde 2-3 leg usturoi verde 2-3leg ardei gras1 buc fasole verde mazare verde porumb sare piper cimbru ulei

Friptura de miel cu condimente si legume

o pulpa de mielusturoisarepiperzeama de lamaie de la 2 lamaicimbru verderozmarin verde2 linguri mieremorcovfasole verdecartoficiupercivin albsusanfelii de bacon (costita)

Miel cu rozmarin la cuptor

800 gr pulpa de miel,5 fire rozmarin,4 fire menta,patrunjel verde,5 catei usturoi,ulei de masline,2 lamai feliate,800 gr rosii,2 frunze dafin,sare, piper

Coronita de miel

 coaste de la jumatate de miel3 cartofi2 morcoviun dovlecel2 rosiicateva buchetele de brocoliceapa verde4 catei de usturoi + inca 4 pt marinat2 pahare vinulei de maslinesare, piper, busuioc, rozmarin4 linguri sos de soia4 linguri otet balsamic

Ciorba de miel a la grec

1.5 kg carne de miel,3 cepe,2 morcovi,1 ardei gras rosu,1 radacina pastarnac,1 radacina patrunjel,3 tulpini de telina,2 lamai,500 g smantana,4 galbenusuri,1 catel de usturoi,2 linguri de faina,1 leg. patrunjel,sare, piper

Tocana de miel la Crock Pot

Ingrediente: 900 g pulpa de miel 400 g cartofi noi mici 300 g ciuperci doi ardei doua fire de ceapa verde un morcov potrivit doua rosii un fir de rozmarin un firicel de salvie o lingurita cu coriandru doi catei de usturoi sare dura

Friptura de miel

- un picior de miel cu tot cu coasta - 2 cepe - o caciulie de usturoi - sare,piper boabe si macinat,vin alb,otet,ienibahar boabe si macinat,coreiandru,nucsoara cardemone,foi de dafin,cimbru,oregano 3-4 linguri mustar 2-3 linguri ulei de masline 2-3 felii de slanina afumata,o lamaie,rozmarin...,

Placinta cu vinete si carne de miel

1 vanata taiata feliisare5 linguri ulei de masline250g Fusili600ml sos Béchamel100g cascaval rasunt pentru uns forma2 linguri parmezan.Pentru compozitia cu miel: 1 ceapa mare desfacuta in inele2 tulpini de telina taiate felii subtiri2 linguri ulei de masline500gr carne macinata de miel3 linguri pasta de tomate150 g rosii uscate1 lingurita oregano1 lingura otet150ml supa de puisare si piper

Chifteluțe de miel cu mentă

Carnea de miel este foarte populară mai ales în bucătăria orientală. Se folosește sub toate formele și la o mulțime de preparate, mai ales cele cu carne tocată. Chiar dacă în bucătăria românească nu prea se folosește carne de miel decât de Paște, merită să încercați această rețetă. Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de chifteluțe cu mentă și condimente, delicioase și aromate. Puteți înlocui carnea de miel cu carne de vită sau amestec, dacă nu vă place. 

Tocana Irlandeza De Miel

900g pulpa de miel, fara os si taiata bucatele 700g cartofi, taiati bucatele 3buc praz, taiat rondele 3 morcovi 3 teline 400ml supa de pui 2 lingurite cimbru 1 lingurita sare 1 lingurita piper macinat 1/4 cana patrunjel tocat

Friptura de miel cu sos de menta, whisky, ghimbir si miere

2 kg,500 carne de miel cu tot cu os Marinata pentru miel, 2 cepe mijlocii o radacina de ghimbir proaspat (daca nu puteti gasi o varianta ar fi telina). Sare. 2 linguri amestec condimente mexicane (nu am avut boia) 6,7 linguri de ulei pentru prajit. 5 linguri de zeama de lamaie. 5 linguri de miere. Pentru sosul final: un pumn de menta proaspata taiata. 2 linguri de zahar brun 2 linguri de otet balsamic 3 linguri de whisky putem pune si coniac