Vita cu ceapa caramelizata

Vita cu ceapa caramelizata retete: cum gatesti vita cu ceapa caramelizata si cele mai gustoase retete de ceapa caramelizata cu zahar brun, focaccia cu ceapa, rata caramelizata pe pat de varza rosie, ficat de curcan cu ceapa, salata de pipote cu ceapa, salata piept de pui cu maioneza si ceapa, reteta noodles cu vita, salata de piept de pui cu ceapa marinata, bhaji de ceapa, muschi de vita cu sos gorgonzola si ciuperci.

Vita Cu Ceapa Caramelizata Si Gorgonzola

2 linguri ulei 2 cepe, taiate inele 1 lingura zahar brun 1/2 cana supa de vita 1 lingura otet balsamic 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper 450g muschi de vita 1/4 cup cana Gorgonzola

Friptura De Vita Cu Sfecla Caramelizata

Aceasta friptura de vita, cu sfecla alba, caramelizata, are un gust atat de bun pe cat de bine arata.

Cum faci burgerul de casă perfect... demn de un Oscar!

Uită de restaurante! Descoperă cum să faci un burger de casă unui burger de casă atât de bun încât merită un Oscar.

Tarta Cu Ceapa Caramelizata

Fiind gatita pentru timp indelungat, aceasta tarta este un aperitiv ideal.

Tarte cu ceapa

Cu un minim de ingrediente si putin timp, poti face niste tarte rustice delicioase.

Cotlete De Porc Cu Ceapa Caramelizata

Ceapa caramelizata da aroma cotletelor de porc. Sunt excelente alaturi de cartofi natur!

Burgeri cu ceapă caramelizată. Pur și simplu un spectacol culinar

Burgerii cu ceapă caramelizată sunt pur și simplu un spectacol culinar. Carnea de vită, ceapa caramelizată, feliile de brânză și sosul aioli cu usturoi dau un gust deosebit.

Fasole bătută cu ceapă caramelizată

Vrei o masă delicioasă și sățioasă? Încearcă rețeta noastră de fasole bătută cu ceapă caramelizată! Perfectă pentru orice ocazie, simplă și rapidă.

Quiche cu ceapă caramelizată, bacon și cheddar

Nimic nu se compară, într-o zi rece, cu o tartă caldă, fie că este vorba despre una dulce sau sărată, care să-și împrăștie aroma în toată casa. De aceea, astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă de tartă sărată, cu ceapă caramelizată, cheddar și bacon. Se face ușor, mai ales dacă optați pentru aluat cumpărat, gata pregătit. Dacă doriți să preparați și aluatul, aveți instrucțiunile AICI.

Vită picantă în stil vietnamez

Atunci când ai la îndemână o bucată de carne de vită, dar nu este potrivită pentru friptură, o poți transforma într-un preparat în stil asiatic delicios și simplu de făcut. Fie că vorbim despre rețete chinezești, japoneze, vietnameze sau cu alt specific, toate sunt delicioase și se potrivesc de minune alături de o porție de orez simplu sau noodles. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una cu specific vietnamez și, dacă nu aveți carne de vită sau vreți să o înlocuiți, o puteți face și cu carne de porc sau pui.

Vita condimentata

Un preparat ce poate fi servit pe post de aperitiv, pe frunze de salata.

Cighir in prapur

ficat de porc - 800 gr un rinichi de vită o inimă de vită o limbă de vită o splină 3 ouă fierte tare 1 ou crud 100 gr smântână o ceapă potrivită sare, delikat, condiment pt drob Fuchs pătrunjel proaspăt tocat prapur

Pateuri cu ciuperci, cascaval si ceapa caramelizata

o punga de ciuperci congelate cascaval un pachet de aluat de foietaj 2 cepe rosii ardei vin alb si rosu un ou patrunjel si cimbru verde

Bulete De Branza Si Ceapa Caramelizata

Ceapa caramelizata si branza Cheddar se potrivesc perfect! Daca mai adaugam si cimbru parfumat, reusim sa facem cele mai aromate bulete.

Tocana de vita

600 grame carne de vita o ceapa ulei o lingura faina 2 linguri smantana sare piper dupa gust

Tocanita de vita cu telina

1,5 kg carne de vita 1 ceapa mare, taiata cubulete 2 tulpini de telina, cu tot cu frunze,taiate 3-4 catei de usturoi 1 cutie de rosii 6 cani de supa de vita sau apa+cub de vita 1/2 cana de patrunjel, taiat marunt 4 foi de dafin 1 kg de cartofi, curatati si taiati cuburi mai mari 1 cana de morcovi, taiati sare piper

Vită Stroganoff - rețeta originală

Dintre toate rețetele cu carne de vită, Stroganoff este una dintre cele mai apreciate și mai gustoase. Și pe bună dreptate! Rețeta aceasta datează de la sfârșitul anilor 1800 și are o poveste cel puțin interesantă.  Un bucătar a câștigat un concurs de gătit în Rusia cu această rețetă de carne de vită. Cel care a consacrat-o era bucătarul personal al contelui Pavel Stroganoff, de aici și numele rețetei care a rămas același până astăzi.  Există mai multe modalități de a face vită Stroganoff, o mulțime de rețete au apărut pe parcurs. Principiul este același, doar că ingredientele sunt ușor diferite. De exemplu, unele rețete nu conțin muștar, altele nu conțin sos de roșii etc. Noi vă prezentăm astăzi o rețetă completă, delicioasă, pe care merită să o încercați măcar o dată. 

Sarmalute in foi de vita cu carne si quinoa

o 1/2 kg carne de porc slaba si vita ofoi de vita o2 linguri rase de quinoa o1 ceapa medie osare opiper omarar o5 rosii micute o50 - 100 gr suc rosii oapa osmantana

Bors cu sfecla si carne de vita

Pentru 5 portii:carne de vita - 500 gsfecla rosie - 600 gceapa - 125 gmorcovi - 100 gtelina radacina - 100 gulei - 30 mliaurt - 100 gbors - 750 mlsare dupa gust2 cuburi MAGGI de vita

Ceapă caramelizată. Cum o faci crocantă și cum o folosești în rețete

Această rețetă de ceapă caramelizată se prepară rapid și foarte ușor. Ai nevoie de câteva ingrediente banale și doar trei pași de parcurs.

Vita Cu Ciuperci

2 linguri ulei 1 lingura unt 4 cani ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, maruntiti 2 linguri pasta de tomate 2 linguri paprika 1 lingurita maghiran 1,5kg muschi de vita, taiat bucatele 1 lingurita sare piper 900g ciuperci Champignon, taiate 1 cana supa de vita 8 ciuperci Shiitake 2-3 lingurite tarhon

Friptura de vita

600 g carne de vita, 200 ml ulei de masline, 1 ceapa mare, 1 lime(doar zeama), verdeturi uscate din risnita: rozmarin, cimbru de gradina, maioran.sare,piper.

Tagliatelle cu muschi de vita

tagliatelle muschi de vita sos de rosii usturoi busuioc ceapa rosie ardei gras chilli parmezan smantana sare piper

Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

2 kg pulpa de vita ulei morcovi patrrunjel radacina telina pastarnac ceapa rosie praz ardei rosu ardei verde zahar brun pasta de rosii supa de vita sau esenta de oase vin rosu ienibahar piper cardamom dafin scortisoara cuisoare ghimbir proaspat coaja de lamaie coaja de portocala sare

Tocanita de vita cu ciuperci la slow cooker

O reteta gatita la foc mic, pentru un plus de savoare.

Sarmalute in foi de vita de vie

1kg carne tocata-amestec vita si curcan 2 linguri orez 2 legaturi ceapa verde 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 2 oua 1 lingura pesmet 1 lingura pasta de tomate foi de vita de vie sare si piper dupa gust

Rulouri din piept de pui, cu cartofi natur si salata de varza rosie caramelizata,

2-3 piepti de pui 6-7 cartofi 100 gr de curmale 150 gr de varza rosie 2 mere 3-4 cubulete de zahar brun 2-3 fasiiute de ardei galben si rosu 3 fire de ceapa( doar culoarea verde) 150 gr de ceapa calita in ulei cu 1 lingura de bulion 1 ceasca de vin.

Supa de vita cu galuste la Slow Cooker

300 g carne de vita 250 g ciuperci champignon 2 morcovi 1 ceapa alba 1 felie telina 1 ou 4 linguri de faina 1 lingura ulei 1 lingura boia de ardei dulce sare si piper

Tocata De Vita, La Foc Mic

Un preparat consistent, savuros cu cartofi, morcovi, telina, bulion, ierburi si condimente.

Teriyaki cu vita si brocoli(mancare japoneza)

750g biftec de vita 15 ml.(1 lingura) amidon 10 ml. sos de soia 15 ml. ulei 1 brocoli taiat buchetele 1 ardei gras rosu taiat fasii 125 ml.sos de gatit Teriyaki 75 ml. supa se vita 2 buc. ceapa verde taiata felii pe diagonala

Tocanita cu rulouri de vita

Muschi de vita crud taiat foarte subtire,ceapa,morcov,telina,ardei gras,ardei iute,2 rosii, vin, ulei de orez.

Muschi de vita cu mult piper

Muschi de vita, ulei de masline, piper macinat grunjos, sare grunjoasamustar Dijon, ierburi pentru carnea de vita.

Tagliatelle cu ceapa caramelizata si mustar

250 gr tagliatelle 75 gr unt 1 lingurita rozmarin proaspat tocat 4 cepe mari taiate felii subtiri 2 linguri mustar 2 lingurite otet balsamic sau suc de lamaie 2-3 linguri patrunjel tocat 1 catel de ustuiroi pisat 100 ml vin alb 2 linguri ulei masline sare

Muschi de vita cu legume la cuptor

300 grame de muschi de vita 200 gr mazare prefiarta 2 morcovi 1 ceapa rosie 1 fir praz 4 morcovi potriviti sare ulei piper unt

Dovlecei umpluti cu carne de vita

Pentru 5 portii:carne de vita - 300 gorez - 75 gulei - 150 mlceapa - 150 gfaina - 60 gpasta de tomate - 100 gdovlecei proaspeti - 1 kgiaurt - 200 gmorcovi - 100 gpatrunjel radacina - 100 gapa - 300 ml1/2 cub MAGGI de vitamarar verde - 1 legaturasare si piper dupa gust

Sarmalute libaneze

Compozitia sarmalutelor este: carne de vita, orez, ceapa rosie tocata marunt, sare, scortisoara, un pic de menta uscata si un strop de zeama de lamaie pentru gust.foi de vita

Mititei la gratar

60% carne de porc muschi 40% carne de vita muschi oase de vita (picioare) 2 3 catei de usturoi 0 ceapa mica ienibahar mix de legume sare pier bicarbonat

Boeuf Bourguignon

800g carne de vita,100g bacon (daca folositi o carne care nu e grasa),o ceapa tocata,un morcov,150ml supa de vita,400ml vin rosu,9 salote (ceapa mica murata),150g ciuperci,3 catei de usturoi,o lingura pasta de rosii,2 linguri de faina,½ lingurita de cimbru,o frunza de dafin,ulei,sare si piper

Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

oFoi de vita-de-vie oPasat - orez oCarne dupa caz: porc - vita - oaie - pui oCiolan afumat coaste afumate calbas de porc afumat oCimbru marar - pe fundul dovleacului

Orez cu linte și ceapă caramelizată - rețeta libaneză de mujadara

Orez cu linte și ceapă caramelizată sau mujadara este un fel de mâncare tradițional din Orientul Mijlociu. Acesta este un preparat plin de arome și texturi, cu o combinație echilibrată între dulce și sărat.

Limba de vita cu mazare

1 limba de vita 600g mazare 1 ceapa medie 1 conserva de rosii(400g) 3 catai usturoi 6 linguri ulei de masline 2 foi dafin sos picant dupa gust(optional) sare si piper

Prajitura cu nuca caramelizata

3 linguri de cacao, 200 grame ciocolata, 3 linguri faina, 1 margarina, 600 gr nuca, 10 oua, 500 gr zahar, esenta de rom

Snitel din carne de vita cu ceapa

Pentru 5 portii:carne de vita - 500 gapa - 750 gceapa - 300 gfaina - 100 gpasta de tomate - 50 gulei - 100 mlvin alb - 50 mlboia de ardei dulce - 2 gfoi de dafin,sare si piper dupa gust

Muschi de vita cu sos gorgonzola si garnitura de ciuperci umplute

muschi de vita 500gr unt 30gr smintina dulce 150ml gorgonzola sare ciuperci 300gr ceapa ulei marar sare piper ardei gras

Vita in vin rosu cu sote de mazare

3 linguri ulei masline 2 cepe taiate marunt 2 catei de usturoi taiati marunt Un kg carne de vita taiata fasii 2 linguri faina 300 ml vin rosu Chianti/Merlot Un praf de salvie 200ml supa de vita O lingura bulion O lingura patrunjel tocat O ceapa tocata marunt 400g mazare congelata 2 linguri unt 2 linguri marar tocat

Varza caramelizata

500 gr varza alba proaspata 500 ml vin alb 2 linguri chimen 1legatura marar verde 2 linguri miere de albine sare si piper

Pachetele din frunze de vita pentru aperitiv

10 foi de vita mari (Am folosit frunze de vita oparite si congelate...) 10 felii de branza de capra 10 felii de cascaval 10 rondele ceapa rosie 10 felii slaninuta,sunculita 10 felii kaizer,bacon sau costita afumata un pahar vin alb ulei de masline sare,piper Pentru sosul de rosii cu busuioc: 2 - 3 rosii 2 catei de usturoi sare,piper,busuioc dupa gust ulei de masline

Noodles Cu Vita Si Legume (Reteta Chinezeasca)

Carnea de vita si legumele merg excelent cu noodles. O reteta foarte gustoasa si incredibil de repede de preparat.

Kofte (chifteluțe turcești) din carne de vită

Atunci când vine vorba despre carne tocată, turcii sunt experți în a o pregăti. Dacă ne gândim numai la adana, kebap sau kafta, parcă ne lasă gura apă. Dar să nu uităm de clasicele chifteluțe, pe care turcii le-au dus din bucătăria lor, în toată lumea. Chifteluțele (sau kofte, așa cum se numesc la origini), au cucerit bucătăria balcanică și au devenit un preparat foarte popular. Evident că rețeta diferă de la o bucătărie la alta și de la o gospodină la alta, dar astăzi vorbim despre rețeta turcească de chifteluțe și, probabil, cea mai veche din lume. Dacă la noi se pot face chifteluțe și din carne de porc, turcii și musulmanii în general nu consumă carne de porc, așa că, pentru această rețetă veți avea nevoie de carne de vită sau amestec de vită și oaie. 

Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood

1 kg carne tocata mixta ( porc si vita sau cum preferati ) 2 oua 120gr pesmet 1-2 catei de usturoi 1/2 legatura patrunjel 2 crengute de cimbru ( sau uscat) 1 crenguta rozmarin ( sau uscat ) 1 ceapa sare piper Pentru sosul de ceapa : 3 cepe 1 lingura de faina 40% dintr-un cubulet de vita dizolvat in 200 ml apa 1 strop de vin rosu Putin cimbru