Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Pe langa faptul ca sunt o modalitate usoara de a mari aportul de lichide, ceaiurile de plante sunt pline de elemente nutritive. Spre deosebire de cafea, ele nu contin cafeina, care este corelata cu diferite probleme de sanatate.

Ceai verde pentru pierdere in greutate

Orice lista de ceaiuri de plante sanatoase va incepe cu siguranta cu ceai verde. Unul dintre principalele beneficii ale ceaiului verde este ca ajuta la pierderea in greutate si combate obezitatea.

Obezitatea este cauza principala a multor boli, de la probleme cardiace la diabet. Ceaiul verde este bogat intr-o catechina numita epigallocatechin galat (EGCG), care ajuta metabolismul sa arda calorii.

Ceai de ghimbir pentru a diminua durerea cauzata de artrita

Aceasta planta iute este preferat pentru persoanele care au probleme cu orice fel de inflamatie. Pentru cei care sufera de artrita, proprietatilr anti-inflamatorii ale ceaiului de ghimbir sunt foarte eficiente in reducerea durerii si inflamatiei.

Conform unui alt studiu din 2001 publicat in reviste de specialitate, extractul de ghimbir s-a dovedit a fi eficace in reducerea simptomelor asociate cu osteoartrita.

Ceai de musetel pentru insomnie

Cand vine vorba de ceaiuri din plante pentru sanatate, lista va ramane incompleta fara a se mentiona ceaiul de musetel. Este unul dintre cele mai bune ceaiuri din plante impotriva insomniei si a altor tulburari de somn.

Musetelul este in general considerat un tranchilizant usor. Efectul sedativ si de calmare se poate datora prezentei flavonoidului apigenina, care se leaga de receptorii benzodiazepinici din creier.

Musetelul are, de asemenea, proprietati antioxidante, anti-iritante, anti-inflamatoare, antimicrobiene, antianxietate, antispastice, antidiareice si chiar anti-cancer.

Ceai de menta impotriva indigestiei

Aroma racoritoare si mentolata este tot ceea ce iti trebuie pentru a imbunatti sistemul digestiv atunci cand suferi de indigestie si alte probleme gastro-intestinale. Calmeaza muschii stomacului si ai intestinelor.

De asemenea, ajuta la ameliorarea simptomelor sindromului de intestin iritabil, cum ar fi crampe stomacale si balonare. In plus, usureaza trecerea alimentelor prin stomac cu si ajuta la ameliorarea senzatiilor de greata.

Ceai de busuioc pentru a respiratie urat mirositoare

Parfumul de busuioc planta este perfect pentru a lupta impotriva respiratiei urat mirositoare, numita halitoza. Busuiocul este bogat in antioxidanti si are proprietati antibacteriene care ajuta la lupta impotriva bacteriilor cauzatoare de miros in interiorul gurii.

Poate, de asemenea, indeparta diverse boli parodontale.

Ceai de salvie pentru a calma durerea in gat

Atunci cand suferi de o durere in gat, poti savura un ceai de salvie cald pentru o ameliorare instanta. De asemenea, se amelioreaza iritatia si inflamatia in gat.

Proprietatile sale antimicrobiene ajuta la lupta impotriva racelilor si poate ajuta la incetinirea ritmului de inmultire a bacteriilor.

Ceai de roinita pentru a reduce anxietatea

Roinita este o planta bine-cunoscuta pentru tratarea anxietatii. Aceasta functioneaza ca un relaxant usor al nervilor, ajutand astfel la reducerea anxietatii, inducerea somnului si calmarea mintii.

Ceaiul de papadie pentru a imbunatati sanatatea ficatului

Papadia este o planta sanatoasa, care poate regenera, curata si purifica ficatul. Acest tonic hepatic puternic ajuta la metabolizarea grasimilor acumulate in ficat. De asemenea, creste fluxul de bila si ajuta la detoxifierea ficatului.

Ceai de Hibiscus

Pentru controlul tensiunii arteriale, ceaiul de hibiscus este una dintre cele mai bune optiuni. Hibiscus contine compusi antioxidanti care ajuta la prevenirea oxidarii lipoproteinelor cu densitate mica (sau colesterolul "rau"), care contribuie la ateroscleroza si boli de inima. De asemenea, ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Ceai de macese pentru a stimula imunitatea

Macesele sunt o sursa minunata de vitamina C. De fapt, macesele contin aproximativ de 20 de ori mai multa vitamina C decat portocalele. Vitamina C este un antioxidant puternic, ceea ce este important pentru sistemul imunitar si sanatatea tesuturilor. Aceasta poate ajuta la prevenirea infectiilor bacteriene si virale.