1. Ciocolata cauzeaza acnee

Slava Domnului ca e doar un mit! Vei fi usurat sa stii ca studiile au aratat ca nu exista nici o legatura intre problemele de piele si ciocolata. Ba mai mult, anumite tipuri de ciocolata pot fi chiar bune pentru piele. Acum te poti bucura de fiecare muscatura ciocolata, fara griji.

2. Consumul de oua iti mareste colesterolul

Ouale au o valoare nutritiva foarte mare, dar, intr-un timp, galbenusul de ou a fost corelat cu un colesterol ridicat. Este adevarat? Ei bine, raspunsul este "Nu".

Adevarata amenintare pentru nivelul ridicat de colesterol sunt grasimile saturate, nu cele din galbenusul de ou. Asa ca fa-ti o omleta, fara sa te gandesti ca iti pui sanatatea in pericol.

3. Caloriile consumate noaptea ingrasa mai rau decat cele consumate ziua

Din ceea ce stim pana la acset moment, o calorie este o calorie. Asa ca, indiferent de ora la care mananci, ceea ce cauzeaza cresterea in greutate este pur si simplu faptul ca mananci mai multe calorii decat arzi. Nu conteaza cand mananci, efectul va fi intotdeauna la fel.

4. Ar trebui sa bei 8 pahare de apa pe zi

Chiar avem nevoie de o multe apa pentru functionarea noastra de zi cu zi, dar 8 pahare este doar un "fel de a spune". In realitate, nu exista nici o regula care spune ca ar trebui sa consumi 8 pahare de apa pe zi.

Aportul nostru de lichide nu depinde doar de consumul de apa. Include, de asemenea, alte bauturi. Deci, nu te mai forta sa inghiti opt pahare de apa doar pentru a obtine un numar corect si bea o bere, in loc.

5. E important sa tii post, pentru a-ti detoxia organismul

Suntem binecuvantati cu un sistem perfect, conceput pentru eliminarea toxinelor, adica ficatul, rinichii si splina. Nu avem nevoie de post sau de o dieta exclusiv lichida pentru a ne ajuta organele sa-si faca treaba mai bine. Ele stiu cum sa-si faca treaba.

6. Nu consumi suficiente proteine daca esti vegetarian

Pentru toti cei care cred ca proteinele inseamna carne, lasa-ne sa-ti dam o veste: fasolea, cerealele, nucile, legumele cu frunze verzi si produsele lactate sunt surse bogate de proteine. De fapt, acestea ofera suficiente proteine pentru organism.

7. Cuptorul cu microunde "ia" din nutrientii alimentelor

Esti convins ca in patele usii de la cuptorul cu microunde se intampla ceva rau? Ei bine, gresesti! Cuptorul cu microunde este una dintre cele mai sigure si mai bune optiuni pentru preparare alimentelor din punct de vedere al conservarii nutrientilor. Singurul lucru de care trebuie sa tii cont pentru a te bucura de mai multi nutrienti, este o perioada cat mai mica de expunere la caldura si utilizarea a cat mai putin lichid.

8. Legumele proaspete sunt mai bune decat cele congelate

Adevarul este ca legumele congelate sunt ambalate si congelate imediat dupa cules, ceea ce inseamna ca cea mai mare parte din valoarea lor nutritiva se pastreaza. Deci, nu te simti rau ca folosesti legume congelate, deoarece sunt la fel de bune ca si cele proaspete.

9. Alcoolul te ajuta sa dormi mai bine

Multe persoane beau un pahar de vin pentru a dormi mai bine, dar adevarul este ca mai rau fac. Te poate ajuta sa adormi repede, dar afecteaza calitatea somnului. De ce? Deoarece somnul adanc continua numai pentru o parte a noptii. Asta explica de ce te trezesti la 7 dimineata, desi te-ai culcat la ora 3.