Ai chef să mănânci ceva bun, dar nu ai bani să plătești? Dacă ai norocul să te nimerești prin Tokyo, trebuie să știi că există un restaurant în care poți ”plăti” consumația cu 50 de minute de muncă în restaurant.

Conceptul este unul nou, iar patroana restaurantului și-a propus ca, astfel, să contribuie la combaterea foametei și să le ofere posibilitatea de a mânca într-un restaurant și celor care în mod normal nu și-ar permite acest lucru.

”Oferim mâncare în schimbul a 50 de minute de muncă la restaurant. Am introdus acest sistem pentru că vreau să ajut oamenii înfometați care nu și-ar permite să meargă la restaurant”, a declarat Sekai Kobayashi, patroana restaurantului pentru presa locală.

(http://www.straitstimes.com)

Restaurantul, în care încap maximum 12 clienți simultan, nu are alți angajați în afară de Sekai. Cei care trec pragul localului au opțiunea să plătească pentru mâncare sau să o primească fără bani, atunci sau când vor ei, pe baza unui bon. Pentru a-și câștiga porția, oamenii servesc la mese, fac curățenie și spală vasele, timp de 50 de minute.

Printre cei care au ales până acum să muncească în schimbul mâncării se numără studenți, oameni cu posibilități reduse sau persoane care au vrut să economisească banii.

Un prânz costă în jur de 10.5 dolari, iar patroana restaurantului spune că până acum a ieșit doar pe profit. Înainte de a-și deschide acest restaurant-concept, Sekai a lucrat ca inginer, apoi la un site culinar. Acolo toată lumea gătea și apoi toți mâncau ce au gătit. Colegii i-au apreciat preparatele și au încurajat-o să își deschidă propriul restaurant. Așa i-a venit ideea, care s-a dovedit a fi una de succes, cel puțin până acum.