Maioneza are de pana la sapte ori mai multe calorii decat mustarul si de pana la 20 de ori mai multa grasime, in functie de marca. Mustarul, in schimb, are uneori de doua ori mai mult zahar, dar exista si marci fara zahar. Ambele contin de multe ori conservanti si alti aditivi, asa ca cititi cu atentie etichetele.
Castigator: mustarul
Nu este o surpriza faptul ca maioneza proaspat facuta este mult mai buna decat cea cumparata de la magazin, dar ai putea fi incantat sa aflii ca este relativ usor sa o prepari de la zero.
Unele retete de maioneza de casa, cum ar fi maioneza clasica, se fac in mai putin de zece minute. Pentru a nu se taia, foloseste oua la temperatura camerei si daca reteta solicita sa folosesti ulei, adauga-l foarte incet.
Maioneza este perfecta pentru a face o salata de cartofi, sau o poti folosi pentru a crea o branza la gratar extra speciala. Ea a devenit, de asemenea un ingredient popular in prajituri, datorita continutului sau ridicat de grasimi.
Pe de alta parte, din moment ce mustarul contine mai putine calorii si grasimi, poate fi o alternativa foarte buna la maioneza. Il poti folosi pentru a crea propriul sos pentru salata sau pentru a servi cu friptura.