Pentru inceput, metabolismul este procesul prin care organismul transforma ceea ce mananca intr-o forma de energie.
Aceasta energie este utilizata pentru a desfasura activitati de zi cu zi cum ar fi manancatul, respiratia si chiar circulatia sangelui. Pe masura ce corpul indeplineste aceste functii, arde calorii.
In timp ce metabolismul este un proces natural, sunt greseli comune de alimentatie ce pot explica de ce metabolismul incetineste.
1. Nu mananci suficient
Contrar a ceea ce credem, faptul ca te infometezi nu garanteaza ca vei pierde in greutate. Nutritionistii sugereaza sa mananci de cinci ori pe zi, chiar daca este vorba despre o mica gustare sanatoasa ca o banana sau niste nuci. In plus, consumul de alimente sanatoase in timpul zilei, va diminua senzatia de foame mai tarziu.
2. Eviti cafeina
Cafeina este un stimulent al sistemului nervos central, care poate ridica metabolismul cu pana la 12%, ceea ce inseamna un plus de 100 de calorii arse pe zi. Cine spune ca trebuie sa sari peste Starbucks in drum spre cursuri?
3. Mesele tale nu includ proteine
Corpul tau trebuie sa-si mentina masa musculara, asa ca incearca sa adaugi niste nuci, iaurt si carne la dieta ta. Cercetarile arata ca adaugarea de proteine la dieta ta poate arde cu 35% mai multe calorii pe tot parcursul zilei.
4. Ai scos complet lactatele din dieta ta
Toti spun ca daca elimini laptele si iaurtul din dieta ta, vei pierde in greutate mai repede si vei avea un stomac mai plat. Ei bine, cercetarile au aratat ca produsele lactate ajuta la construirea muschilor, ceea ce duce la un metabolism mai rapid, in timp.
5. Ai renuntat la carbohidrati
Doamnelor, uitati de dietele bazate pe un consum redus de carbohidrati! Ideea ca o dieta fara carbohidrati te ajuta sa elimini kilogramele in plus ar putea fi cea mai frecventa greseala facuta de multi oameni. Daca esti o persoana care face sport, trebuie sa intelegi ca, daca nu consumi suficienti carbohidrati, nu vei avea energia necesara pentru a face exercitii. Corpul tau cere carbohidrati, asa ca incearca sa incluzi in dieta ta, carbohidrati buni, cum ar fi morcovii si porumbul.