
Gusturile se schimbă, dar dragostea pentru mâncare bună rămâne întotdeauna.
Urmăriți-ne pe Instagram pentru a începe aventura culinarâ!
@temananc.ro
Modul de pregătire este simplu, iar ingredientele necesare sunt ieftine și se găsesc în aproape orice magazin alimentar.
Cu un asemenea desert pus la cuptor, ce are un miros îmbietor, toată lumea din casă, de la mic la mare, se va plimba cu nerăbdare prin bucătărie, așteptând să se bucure de plăcinta cu dovleac, al cărei gust celebrează toamna mai bine decât orice alt preparat dulce.
Cum alegi cel mai bun dovleac pentru placintă
Pentru a te asigura că alegi dovleacul perfect, verifică să nu aibă zgârieturi sau lovituri, să aibă coada măcar puțin verde, ceea ce înseamnă că este proaspăt cules și să sune a gol când îl bați. Asta înseamnă că este copt bine.
Dacă este prea mare, porționează-l și pune-l la congelator, fie copt sau fiert, fie crud, bucăți sau răzuit. Decât să-l arunci, mai bine îl păstrezi pentru iarnă, este perfect de savurat pe ger.
Ce este dovleacul plăcintar
În țară există mai multe soiuri de dovleac, cu sau fără semințe, ce au diferite întrebuințări. Unele soiuri au doar rol decorativ, în timp ce altele sunt comestibile și pot fi folosite în plăcinte, dar și în alte preparate, cum ar fi supa cremă de dovleac.
Dovleacul plăcintar este cel mai popular soi de dovleac din România. Îl recunoști după forma alungită și are coaja mai subțire, portocalie cu un pic de verzui și, evident, are cea mai mare cantitate de miez. Este și cel mai dulce, ceea ce îl face foarte potrivit pentru plăcinte, dulcețuri și pentru deserturi, în general.
Însă, plăcintele și alte preparate pot fi pregătite și cu dovleac american. Acesta are o formă rotundă, turtită la capete, și este des întâlnit în Statele Unite ale Americii, în preajma sărbătorii de Halloween, când unele persoane îl folosesc și pentru decorațiuni.
Rețete de plăcintă cu dovleac
Trucuri pentru cea mai bună plăcintă cu dovleac
Ca să obțineți cea mai bună plăcintă cu dovleac este important să evitați folosirea foilor de plăcintă din supermarket. Aluatul este ușor de pregătit și face diferența. Acesta oferă desertului o textură deosebită și un gust extraordinar.
Un alt pont pentru cea mai bună plăcintă cu dovleac este să folosiți miez de nucă, dacă îl preferați. Acest ingredient nu doar că este plăcut în acest desert, dar conține și grăsimi sănătoase, fibre și antioxidanți naturali.
Ce beneficii are consumul de dovleac
Dovleacul este plin de vitamine și minerale necesare organismului, printre care se numără: vitamina C, vitamina E, vitamnia A, potasiu și betacaroten – un antioxidant puternic. În plus, acesta conține fosfor, calciu, cupru, fibre, proteine și magneziu.
Astfel, printre beneficiile pe care le are consumul de dovleac se numără:
- întărirea sistemului imunitar
- îmbunătățirea vederii
- reglarea tensiunii arteriale
- susținerea pierderii în greutate
- ținerea sub control a colesterolului
- reducerea riscului de apariție a diabetului
- prevenirea apariției bolilor cardiovasculare