Inspirate de ciocolata Bounty, aceste batoane cu nuca de cocos se fac fara coacere si nu contin gluten.
Timp total 5 ore
Ingrediente
- 85g faina de migdale, usor prajita
- 65g nuca de cocos deshidratata, usor prajita
- 2 linguri de faina de nuca de cocos
- 1 1/2 lingura cacao
- 1 varf de cutit mare de sare de mare
- 60ml sirop de artar
- 2 linguri de ulei de nuca de cocos
- Umplutura:
- 260g de nuca de cocos tocata
- 160ml lapte de cocos
- 60g ulei de cocos
- 80ml sirop de artar
- 1/2 lingurita pasta de vanilie
- Topping de ciocolata:
- 50g cacao
- 80ml ulei de nuca de cocos
- 80ml sirop de artar
- 1 varf de cutit mare de sare de mare
Mod de preparare
1. Se unge o tava, inclusiv pe laturi. Se tapeteaza cu hartie de copt, permitand hartiei sa atarne laturile lungi ale tigaie.2. Se amesteca faina de migdale, nuca de cocos, faina de nuca de cocos, cacao, sare, sirop de artar si uleiul pana cand compozitia devine lipicioasa. Se transfera in tava pregatita si se netezeste suprafata. Se pune in frigider timp de 1 ora.
3. Pentru umplutura de nuca de cocos, se pun toate ingredientele in castron si se amesteca cu ajutorul unui mixer. Se intinde peste baza si se foloseste o spatula pentru a netezi suprafata. Se pune in frigider timp de 2 ore.
4. Pentru topping, se aseaza toate ingredientele intr-un bol termorezistent peste o cratita de apa fierbinte. Se amesteca pana cand se topeste. Se toarna peste umplutura de nuca de cocos. Se netezeste suprafata. Se pune in frigider timp de 2 ore.
5. Se taie felii si se serveste. Se depoziteaza intr-un container etans in frigider timp de pana la 1 saptamana.