Baton De Ciocolata
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 40g unt
  • 80g zahar brun
  • 50g faina
  • 35g pudra de cacao
  • 3 oua
  • 250g crema de branza
  • 250g smantana
  • 30g nuci pecan tocate, prajite

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de chec si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se amesteca untul si 2 linguri de zahar intr-un bol. Se adauga faina, 25g de cacao s 2 linguri de apa rece si se amesteca pana se combina si se formeaza un aluat. Se preseaza pe bava tavei, apoi se coace timp de 15 minute. Se pune deoparte sa se raceasca complet.

3. Se pun galbenusurile de ou si restul de 2 linguri de zahar intr-un castron termorezistent asezat peste o oala de apa care fierbe. Se bate constant timp de 3-4 minute pana cand se dizolva zaharul. Se ia de la caldura si se pune deoparte.

4. Se pune crema de branza, smantana si 10g de cacao intr-un mixer si se amesteca timp de 30 de secunde sau pana se combina.

5. Se adauga o treime din amestecul de branza peste ou si se amesteca, apoi se incorporeaza amestecul pana se combina.

6. Se bat albusurile pana cand isi dubleaza volumul si devine rigid. Se adauga la amestecul de branza.

7. Se adauga nucile pecan tocate, se toarna in tava, se acopera cu folie de plastic si se lasa sa se raceasca la congelator, peste noapte.

8. Se scoate din congelator si se lasa sa se dezghete timp de 10 minute. Folosind hartia de copt, se indeparteaza cu atentie din tava. Se pudreaza cu cacao si se orneaza cu nuci pecan inainte de a servi.