Aceste briose pufoase pot fi consumate atat calde cat si reci. Adauga coaja de portocala deasupra pentru un decor sofisticat.

Briose Cu Portocale Si Crema De Branza
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 80g unt
  • 100g ciocolata (70% cacao)
  • 150g zahar
  • 3 oua
  • 80g faina
  • 150g ciocolata cu portocale
  • 30g nuci pecan
  • 2 bucati mari de coaja de portocala confiata
  • Pentru crema de branza:
  • 250g mascarpone
  • 1 lingurita cacao
  • 2 lingurite zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190C.Se tapeteaza o tava de briose cu hartie de copt. Se topesc untul si ciocolata intr-un bol termorezisten, asezat peste o cratita cu apa,la foc mic. Se amesteca pentru a se omogeniza.

2. Se pune zaharul intr-un castron mare, apoi se adauga ouale. Cu ajutorul unui mixer, se amesteca timp de aproximativ 5 minute, pana cand creste in volum si arata ca un mousse. Se adauga amestecul de ciocolata si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga un varf de cutit de sare la faina si se cerne in bol. Se amesteca cu o lingura de lemn. Se taie bucatile de coaja de portocale si nucile si se adauga in amestec.

3. Cu ajutorul unei inguri, se pun cantitati egale in formele de briose. Se dau la cuptor timp de 20 de minute, pana cand cresc. Se lasa sa se raceasca.

4. Se taie coaja de portocala confiata in fasii subtiri si se decoreaza fiecare briosa.

5. Pentru a face crema de branza, se pune mascarpone intr-un castron, se adauga cacao si zahar pudra si se amesteca bine. Se serveste intr-un bol mic, alaturi de briose.