Prajiturele individuale, perfecte pentru petreceri, care sunt atat de delicioase pe cat de bine arata.
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 375g aluat dulce
- 1 ou intreg sii 3 oua, separate
- 2 pachete crema de branza
- 1 portocala medie - coaja rasa
- 1 lingura de zahar
- 142ml smantana
- 150g ciocolata
- zahar pudra
- esenta de portocale
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se ruleaza aluatul si se imparte in asa fel incat sa se tapeteze 6 forme de mini tarte. Se preseaza usor, inclusiv pe margini, apoi se acopera cu hartie de copt si se adauga fasole. Se coace pentru 10 minute, apoi se scoate fasolea si hartia. Se transfera o cantitate foarte mica de albus de ou intr-un bol si se foloseste pentru a peria interiorul tartelor. Se pun din nou in cuptor si se coc timp de inca 3 minute.2. Se reduce temperatura cuptorului la 160C. Se amesteca crema de branza cu esenta de portocale, coaja de portocala si zaharul pudra, apoi se incorporeaza lent smantana si se amesteca pana cand incepe sa se ingroase. Se amesteca oul intreg si galbenusurile de ou. Intr-un castron curat, se bat albusurile de ou pana se formeaza varfuri moi. Se pune, cu grija amestecul de branza, putin cate putin mpeste fiecare tarta.
3. Se coc tartele timp de 18-20 minute pana cand capata o culoare aurie. Se racesc timp de 30 de minute, se scoate din forme si apoi se lasa sa se raceasca complet.
4. Se topeste ciocolata intr-un castron asezat peste o cratita cu apa fierbinte si se pune intr-o punga de patiserie. Se decoreaza tratele cu linii in zig-zag si cu fructe. Se pudreaza si se servesc.