Budinca traditionala de orez a fost reinventata prin aromele proaspete ale gemului de pere.
Timp total 2 ore și 30 minute
Ingrediente
- 100g orez
- 6 lingurite de miere
- 1,3 litri de lapte
- 200ml vin rosu
- 100g zahar
- 1 baton de vanilie
- 2 pere
- 5 lingurite smantana
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 150C. Se pun orezul, mierea si laptele intr-o cratita mare si se da in fiert. Se toarna intr-un vas mare. Se coace timp de 2 ore, amestecand ocazional.2. Intre timp, se toarna vinul intr-o cratita, se adauga zaharul si vanilia si se da in fiert, amestecand, pana cand zaharul se dizolva. Se curata perele si se taie si se adauga la sirop. Se lasa sa timp de 35 de minute sau pana cand se ingroasa.
3. Se adauga smantana in orez. Se pune budinca in boluri, se adauga gemul de pere si se serveste.