Bulete de cartofi cu brânză, pufoase în interior și cu o crustă aurie la exterior. Sunt perfecte atât pentru ocaziile speciale, cât și pentru zilele obișnuite în care aveți poftă de ceva bun ce se pregătește cât se poate de ușor și foarte repede.

Bulete de cartofi cu brânză

Pe scurt, buletele se pregătesc din: piure de cartofi, brânză sărată și ierburi proaspete amestecate. Acestea sunt acoperite cu pesmet și ulterior prăjite până când devin aurii.

Ideal pentru aceste delicioase bulete de cartofi este să pregătiți piureul de cartofi în avans și să îl dați la rece, până când acesta devine suficient de tare pentru a putea forma buletele din el. Tot ce vă rămâne de făcut este să rostogoliți biluțele de cartofi prin făină, ou și pesmet și să le prăjiți până când devin aurii și crocante.

Un alt detaliu important pentru a obține cele mai bune bulete de cartofi este să folosiți niște brânză rasă sărată pentru un plus de savoare.

Rețeta de bulete de cartofi cu brânză

Preparare 45 minute
Gătire 15 minute
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • Un kilogram de cartofi albi sau roșii
  • 100 de grame de brânză sărată
  • 200 de grame de făină
  • 200 de grame de pesmet
  • Două linguri de pătrunjel sau mărar tocat, după preferință
  • Un vârf de cuțit de mentă uscată, opțional
  • Două ouă
  • Sare și piper proaspăt măcinat
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Pentru a pregăti buletele de cartofi, începeți prin a spăla bine cartofii. Apoi, decojiți cartofii și puneți-i într-o cratiță mare. Acoperiți-i cu apă rece și aduceți-i la punctul de fierbere. După aceea, reduceți focul astfel încât cartofii să fiarbă încet și lăsați-i să se gătească timp de aproximativ o jumătate de oră.

După ce trec cele 30 de minute de fiert, scurgeți cartofii bine într-o strecurătoare, iar apoi puneți-i într-un castron mare și zdrobiți-i, folosind o furculiță sau un zdrobitor manual pentru piure, după cum preferați.

Adăugați restul ingredientelor, asezonați cu sare și piper și amestecați pentru a le combina. Acoperiți castronul cu o folie de plastic și puneți amestecul la frigider timp de una sau două ore, până când acesta devine suficient de ferm pentru a forma buletele de cartofi.

Formați din acest amestec mici bile de cartofi și treceți-le prin făină, având grijă să scuturați excesul. Ulterior, treceți-le prin ou și apoi prin pesmet. Puneți la frigider buletele de cartofi pentru încă o oră. Acest amestec este suficient pentru 25 de bile de cartofi.

Prăjiți buletele de cartofi într-o tigaie cu mult ulei, până când acestea capătă o culoare aurie.

Atenție! Este necesar să stați cu ochii pe ele și să le întoarceți când trebuie, astfel încât să nu se ardă. Când sunt gata, scurgeți-le pe prosoape de bucătărie. Rolul acestora este să absoarbă uleiul în exces.

Tips & tricks

Încingeți uleiul foarte bine și prăjiți buletele de cartofi pe rând. Dacă suprafața tigăii este prea aglomerată, atunci temperatura uleiului va scădea și buletele de cartofi nu vor mai fi crocante.

Serviți buletele de cartofi cât sunt calde, simple sau cu puțin ketchup sau maioneză, după cum preferați, ca aperitiv sau ca gustare sau, dacă doriți, la prânz sau la cină, lângă o salată sau chiar lângă o friptură.