Cartofii dulci sunt o alternativă excelentă pentru cartofii obișnuiți. Mai sănătoși, cu mai puține calorii și mai mare valoare nutrițională, cartofii dulci pot fi o gustare perfectă sau o masă în sine.

Cartofi dulci la cuptor - crocanți și aromați

Puteți pregăti cartofii dulci într-o mulțime de feluri și combinații, dar nimic nu se compară cu o porție de cartofi dulci la cuptor, crocanți și aromați, cu crustă delicioasă la exterior și moi în interior. 

Cartoful dulce se gătește mai greu, așa că dați-i răbdare și timp pentru a ajunge la un rezultat delicios.

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 cartof dulce mare
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 linguriță amidon
  • 1 linguriță sare

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.

Curățați cartoful și tăiați-l în bucăți cât mai egale posibil, pentru a se găti în același timp.

Într-un bol, puneți amidonul, sarea și uleiul peste cartofi și amestecați bine. Puneți cartofii pe o tavă cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru 20-25 de minute.

Este important ca focul să fie mare, pentru a obține niște cartofi crocanți.
întoarceți cartofii o singură dată, pentru a se coace uniform.

Aceasta este rețeta de bază pentru cartofi dulci crocanți la cuptor. În funcție de preferințe, puteți să vă jucați cu aromele și cu condimentele și să adăugați ierburi aromatice, paprika, pudră de usturoi și ce vă mai place.

Poftă bună!