Checul este un desert foarte popular în bucătăria românească și poate fi preparat după mai multe rețete și în mai multe feluri. Cu sau fără cacao, cu fructe, nuci sau bucățele de ciocolată, fiecare gospodină are o rețetă proprie de chec, preferată, pe care o prepară tot timpul.

Astăzi vă propunem să încercați o rețetă de chec cu iaurt, cu un gust dulce acrișor, dar foarte pufos și aromat. 

Chec cu iaurt
Timp total 1 oră

Ingrediente

1 pahar mic iaurt 2 pahare zahăr 3 pahare făină 1 pahar ulei 3 ouă 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare

Măsurați ingredientele cu același pahar. Dacă folosiți un pahar de 150 g de iaurt, folosiți același recipient pentru a măsura și restul ingredientelor.

Puneți iaurtul într-un bol. Adăugați peste el făina, zahărul, uleiul, praful de copt, ouăle și zahărul vanilat. Amestecați bine cu un tel toate ingredientele.

Pregătiți o tavă pe care o tapetați cu hârtie de copt. Turnați compoziția în tavă și dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade, pentru 40-45 de minute.

Lăsați să se răcească, după care pudrați cu zahăr sau serviți ca atare.

Poftă bună!