Checul este un desert foarte la îndemână, economic și potrivit pentru orice ocazie. Este genul acela de dulce transmis din generație în generație, de la bunicile la mamele noastre, care nu se va demoda niciodată. Și asta pentru că este un desert foarte practic, ieftin, care se poate face din ingrediente pe care oricine le are în casă.

Chec pufos și economic
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 150 g făină
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură cacao
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o formă pe care o tapetați cu hârtie de copt sau cu ulei și făină.

Cerneți făina și amestecați-o cu praful de copt. Separat, cerneți cacaoa.

Separați ouăle (care trebuie să fie la temperatura camerei) și bateți albușurile spumă cu un praf de sare. Adăugați zahărul, câte o lingură, până când obțineți o spumă densă.

Separat, amestecați gălbenușurile cu 3 linguri de ulei și turnați-le peste spuma de albuș. Începeți să încorporați făina cu praful de copt, amestecând cu un tel, de jos în sus, să nu spargeți bulele de aer.

La final, împărțiți compoziția în două. Adăugați cacaoa peste jumătate din cremă, iar peste cealaltă jumătate mai puneți o lingură de făină. Turnați compoziția în tavă, alternativ sau întâi partea galbenă și apoi pe cea cu cacao.

Dați la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când checul este copt și trece testul cu scobitoarea. După ce s-a răcit, îl puteți scoate din formă și pudra cu zahăr sau îl puteți lăsa așa.

Poftă bună!