Timp total 1 oră și 20 minute
Ingrediente
- 400g crema de branza
- 3 oua, usor batute
- 150g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200g fructe congelate (cum ar fi mure, afine sau zmeura)
- Pentru blat:
- 100g unt
- 200g faina
- 80 ml lapte
Mod de preparare
1. Pentru blat, se freaca untul si faina, pana cand amestecul se aseamana cu pesmet. Se amesteca un varf de cutit de sare, apoi se adauga laptele, cate o lingurita, pana se combina. Se pune aluatul in folie de plastic si se raceste timp de 30 de minute.2. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se intinde aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina pana la o grosime de 0,5 mm, apoi se pune intr-o tava si se preseaza usor, inclusiv pe laturi. Se lasa sa se raceasca timp de 10 minute. Se pune hartie de copt deasupra si se umple cu orez. Se coace timp de 15 minute, apoi se scoate orezul si hartia. Se da la cuptor pentru inca 8-10 minute pana devine aurie. Se reduce temperatura la cuptor la 160C.
3. Intre timp, se amesteca crema de branza cu oua, zahar si vanilie intr-un blender timp de 1 minut. Se pune peste blat si se intinde uniform.
4. Se aseaza tava in cuptor si se coace timp de 1 ora sau pana cand prajitura este gata.
5. Se serveste calda sau rece.