Ai nevoie de doar trei ingrediente si mai putin de o ora pentru a face un gem delicios.

Gem De Mure, O Reteta Delicioasa Perfecta Pentru Iarna
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1,25 kg mure
  • 4 lime mari/3 lamai coaja si sucul
  • 1.25 kg zahar

Mod de preparare

1. Se pun fructele, coaja de lamaie/lime si sucul intr-o tigaie mare si se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand fructele sunt moi si si-au lasat suc. Se apasa usor cu o masina de tocat cartofi pentru a elibera mai mult suc si pentru a rupe o parte din fruct, dar avand grija sa nu devina pasta.

2. Se adauga zaharul, apoi se amesteca timp de aproximativ 10 minute, pana cand zaharul se dizolva. Acest lucru este important pentru ca gemul sa nu se cristalizeze in timpul depozitarii. Se mareste focul, apoi se fierbe in mod constant timp de 7 minute, pana cand se ajunge la 105C.

3. Se ia cratita de pe foc si se lasa timp de 5 minute pentru ca fructele sa se aseze in sirop. Se agita bine, se toarna dulceata fierbinte in borcane calde, sterilizate, apoi se acopera imediat cu capac. Se pastreaza intr-un loc racoros, intunecat.