Ciorba de oase de porc este foarte gustoasă și sățioasă, mai ales iarna. O puteți acri cu borș sau cu zeamă de varză și savura pe post de prânz delicios. Secretul acesteia este să alegeți oase de porc ușor afumate, pentru că vor da un gust aparte ciorbei. De asemenea, o puteți face și dulce, dar este mai gustoasă atunci când o acriți cu borș sau cu zeamă de varză. 

Ciorbă de oase de porc
Timp total 2 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 1 kg oase de porc cu carne
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 2 cepe
  • 1 ardei roșu
  • 2 cartofi
  • 500 ml bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 250 zeamă de varză sau borș
  • verdeață

Mod de preparare

Spălați bine carnea de porc cu apă rece și puneți-o la fiert. Îndepărtați spuma care se formează, după care puneți sare, piper și puțin cimbru.

Când nu se mai adună spumă, puneți un morcov, o ceapă, păstârnacul, pătrunjelul și țelina curățate de coajă, întregi, pentru a fiarbe împreună cu oasele. Acestea vor fi scoase ulterior.

Lăsați să fiarbă la foc mic, timp în care tocați cealaltă ceapă, morcovul, cartofii și ardeiul. Scoateți legumele întregi și puneți-le pe cele tocate în ciorbă. Lăsați până când carnea și zarzavatul sunt fierte.

La final, adăugați bulionul și lăsați să mai dea în câteva clocote. Separat, fierbeți zeama de varză sau borșul până clocotește o dată.

Turnați-l în ciorbă și opriți focul. Dregeți de sare și piper și presărați leuștean sau orice altă verdeață proaspăt tocată vă place.

Poftă bună!