Ciorba de porc a la grec este foarte ușor de gătit și este potrivită pentru mesele de prânz și de cină din orice zi obișnuită, dar poate fi servită chiar și în zilele festive, ca prim fel de mâncare.
Caldă, gustoasă și plină de legume, aceasta poate oferi senzație de confort toamna și iarna, când temperaturile de afară nu sunt foarte prietenoase.
Acest fel de mâncare este foarte potrivit pentru zilele în care vă doriți o masă gustoasă, hrănitoare și sățioasă, dar care să nu cadă greu așa cum se poate întâmpla în cazul altor mâncăruri gătite.
Pentru a pregăti ciorba de porc a la grec aveți nevoie, în primul rând, de carne de porc, câteva legume, puțin orez, smântână și gălbenușuri. Ca să o acriți, puteți folosi zeamă de lămâie, dar și oțet, în funcție de gust.
Rețeta de ciorbă de porc a la grec
Ingrediente
- 500 de grame de carne de porc
- 150 de mililitri de smântână
- O lingură de ulei de floarea-soarelui
- 50 de grame de orez
- Două gălbenușuri de ouă
- Două cepe
- Doi morcovi
- Două lămâi sau oțet, după gust
- O țelină mică
- O rădăcină de pătrunjel
- O legătură de leuștean
- Sare și piper, după gust
Mod de preparare
Ciorba de porc a la grec se pregătește cât se poate de simplu, iar această rețetă garantează un rezultat excelent. Mai întâi, spălați și tăiați legumele mărunt. După aceea, tăiați carnea în bucăți potrivite.
Apoi, puneți carnea tăiată la fiert, în apă cu sare. Îndepărtați spuma ce se formează deasupra. După ce fierbe timp de o jumătate de oră, adăugați și zarzavatul tăiat și călit în ulei înainte.
După ce zarzavatul este fiert pe jumătate, adăugați și orezul. Potriviți gustul cu sare și piper. Gustați un bob de orez. Dacă este moale, înseamnă că orezul este fiert și că puteți opri focul.
Separat, într-un bol, amestecați gălbenușurile de ouă și smântâna cu un polonic sau două de zeamă de ciorbă fierbinte. Apoi, turnați amestecul treptat în ciorbă, amestecând încontinuu. În cele din urmă, adăugați și zeama de lămâie sau oțetul, condimentele, după gust, precum și leuștean tocat mărunt.
Cum se servește ciorba de porc a la grec
Ciorba de porc a la grec poate fi servită la prânz sau la cină, simplă, dar merge de minune și cu mămăligă sau pâine normală ori prăjită, precum și cu ceapă galbenă, albă sau roșie și sare sau cu un ardei iute lângă.