Ciorba de porc cu zeamă de varză este un fel de mâncare tradițional moldovenesc perfect pentru zilele reci de iarnă, chiar și în perioada Sărbătorilor. Se pregătește foarte ușor și sunt necesare doar câteva ingrediente.

Ciorbă de porc cu zeamă de varză

Pentru un gust mai bogat, este foarte important ca la final să adăugați verdețuri proaspete de sezon, cum ar fi leuștean, pătrunjel verde sau mărar. Ciorba cu carne de porc poate fi acrită și cu borș, oțet sau zeamă de lămâie, dar gustul va fi total diferit.

Rețeta de ciorbă de porc cu zeamă de varză

Ingrediente

  • 600 de grame de carne de porc cu os
  • Doi cartofi
  • Două tije de praz
  • O ceapă
  • Un morcov
  • O conservă de roșii
  • O lingură de pastă de ardei roșu
  • Leuștean
  • Pătrunjel
  • Mărar, opțional
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare

Mai întâi, tăiați carnea de porc în bucăți potrivite și spălați-o bine. Puneți-o la fiert într-o oală acoperită cu apă rece. Îndepărtați spuma de câte ori este nevoie ca să obțineți o zeamă limpede și lăsați la fiert pentru 10 – 15 minute.

Între timp, vă puteți ocupa de legume. Tocați ceapa fin, tăiați prazul rondele, morcovii în cubulețe mici, iar cartofii în cubulețe mai mari. Când sunt toate gata, puneți-le la fiert peste carne, pentru 10 minute. Ulterior, adăugați roșiile mixate, pasta de ardei și mai fierbeți timp de 10 minute.

Separat, fierbeți zeama de varză și adăugați-o în ciorbă. Dacă este necesar, mai adăugați sare și piper măcinat. Dați în câteva clocote și adăugați leușteanul tocat fin. Opriți focul și adăugați și pătrunjelul.