Clătitele de post cu drojdie sunt foarte simplu de făcut. Dintr-o compoziție simplă, cu puține ingrediente, poți pregăti celor dragi clătite pufoase cu drojdie de bere.
Ce-i drept rețeta asta de clătite vegane e foarte simplă și ies neașteptat de pufoase și gustoase.
Cum se prepară clătitele de post cu drojdie
Ingrediente
- 200 g de făină
- un praf de sare
- 2 linguri de zahăr
- 3 g de drojdie granule
- 300 ml de apă minerală
Mod de preparare
Pentru început, se amestecă drojdia cu o linguriță de zahăr și puțină apă călduță. De știut este că apa poate fi și plată încălzită, dar și de la chiuvetă.
După aceea, făina se amestecă cu sarea și zahărul rămas, apoi cu apa minerală și maiaua dospită, până când se obține un aluat ca cel de iaurt, puțin mai moale decât smântâna.
Odată amestecată, compoziția devine omogenă și se lasă la dospit aproximativ o oră. Apoi, se amestecă din nou și dacă este cazul, se va mai adăuga puțină apă minerală.
Finalul este la fel de simplu. Se încinge o tigaie unsă cu ulei și se pune câte un polonic din acest aluat pentru fiecare clătită în parte. După ce se pregătesc la foc mediu, pot fi servite cu dulcețuri sau gem.