Atunci când vine vorba despre mâncare, decorurile comestibile sunt preferatele noastre. Ce-ai spune de o salată Caesar, servită într-un coșuleț din parmezan, comestibil? Sau orice fel de gustare, servită dintr-un ”bol” delicios.

Astăzi te învățăm cum să faci aceste coșulețe de parmezan, cu care îți vei da gata prietenii. Sunt perfecte pentru petreceri, dar pot fi făcute și fără vreo ocazie anume. În funcție de ce vreți să serviți din ele, le puteți face mai mari sau mai mici.

De exemplu, pentru a servi aperitive la o petrecere, veți folosi pahare ca suport. Dacă vreți să serviți o salată, veți folosi un bol ca model.
 

Coșulețe de parmezan - cel mai apetisant decor comestibil
Timp total 15 minute

Ingrediente

250 g parmezan ras

Mod de preparare

Dați parmezanul pe răzătoare. În funcție de câte coșulețe vreți să vă iasă, puteți folosi mai mult sau mai puțin parmezan.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pe o tavă tapetată cu hârtie, puneți parmezan ras sub formă de cerc sau pătrat. Dacă vreți un coș mai mare, diametrul parmezanului din tavă trebuie să fie în jur de 20 cm.

Dați tava la cuptor, până când parmezanul se topește și se rumenește puțin, devenind auriu.

Scoateți tava din cuptor și, cu ajutorul unei spatule, luați cu grijă parmezanul și puneți-l pe fundul unui pahar sau al unui bol pentru a-i da formă. Lăsați să se răcească complet și să se întărească.

Folosiți folie de aluminiu cu care să îmbrăcați vasul, înainte de a pune parmezanul. În acest fel, parmezanul nu se va lipi de pahar/ bol și va fi mai ușor de scos.

Serviți ce doriți din coșulețul de parmezan și nu uitați că ”suportul” este comestibil.

Poftă bună!