Bucura-te de aceasta friptura alaturi de o salata de cruditati.

Cotlet De Porc La Cuptor, O Reteta Super Delicioasa De Te Lingi Pe Degete
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 700g-1kg cotlete de porc, cu os, fara grasime
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa medie, cuburi
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1/3 cana suc de portocale
  • 1/2 cana sos barbecue

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C.

2. Se presara cotletul de porc cu sare si piper. Se incalzesc 2 lingurite de ulei intr-o tigaie, la foc mare. Se adauga cotletul de porc si se prajeste timp de 1 pana la 2 minute, pe fiecare parte. Se transfera pe o farfurie.

3. Se adauga uleiul ramas in tigaie. Se adauga ceapa si se caleste, amestecand, pana cand se inmoaie, 3-4 minute. Se adauga usturoi si se prajeste, amestecand, inca 30 de secunde. Se adauga sucul de portocale si se fierbe pana cand cea mai mare parte a lichidul s-a evaporat, aproximativ 1 minut. Se adauga sosul barbecue. Se pun cotletele de porc in tigaie, intorcandu-le de mai multe ori pentru a se acoperi cu sos.

4. Se transfera tigaia la cuptor si se coace pana cand cotletul de porc este usor rozaliu in mijloc.

5. Cotletele de posc se servesc alaturi de o lingura de sos.