Bucura-te de aceasta friptura alaturi de o salata de cruditati.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 700g-1kg cotlete de porc, cu os, fara grasime
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper macinat
- 3 linguri ulei
- 1 ceapa medie, cuburi
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1/3 cana suc de portocale
- 1/2 cana sos barbecue
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C.2. Se presara cotletul de porc cu sare si piper. Se incalzesc 2 lingurite de ulei intr-o tigaie, la foc mare. Se adauga cotletul de porc si se prajeste timp de 1 pana la 2 minute, pe fiecare parte. Se transfera pe o farfurie.
3. Se adauga uleiul ramas in tigaie. Se adauga ceapa si se caleste, amestecand, pana cand se inmoaie, 3-4 minute. Se adauga usturoi si se prajeste, amestecand, inca 30 de secunde. Se adauga sucul de portocale si se fierbe pana cand cea mai mare parte a lichidul s-a evaporat, aproximativ 1 minut. Se adauga sosul barbecue. Se pun cotletele de porc in tigaie, intorcandu-le de mai multe ori pentru a se acoperi cu sos.
4. Se transfera tigaia la cuptor si se coace pana cand cotletul de porc este usor rozaliu in mijloc.
5. Cotletele de posc se servesc alaturi de o lingura de sos.