Unul dintre cele mai simple deserturi cu mere pe care le puteți face în perioada aceasta este crumble. O prăjitură de inspirație britanică, aromată și delicioasă.
Este vorba despre o prăjitură foarte simplă, cu un aluat sfărâmicios. Se regăsește sub o formă asemănătoare și în bucătăria românească, fiind vorba despre prăjitura cu aluat dat pe răzătoare.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 1 kg mere
- 2 linguri de zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 100 g unt
- 100 g făină
- 70 g migdale măcinate
- un praf de sare
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.Frământați un aluat din: făină, migdalele măcinate, untul rece și un praf de sare. Amestecați aluatul până când capătă o consistență nisipoasă, sfărâmicioasă, fără să insistați prea mult.
Curățați merele și tăiați-le felii. Turnați zahărul și scorțișoara peste ele și amestecați bine. Așezați merele pe fundul unei tăvi tapetate cu hârtie de copt.
Puneți aluatul deasupra, având grijă să acopere merele. Aluatul trebuie să arate ca niște firimituri și nu să fie consistent.
Dați la cuptor pentru 30-35 de minute sau până când aluatul s-a rumenit deasupra. Merele vor fi coapte și moi dedesubt și vor avea un sirop delicios.
Lăsați prăjitura să se răcească, după care o puteți servi, cu frișcă sau cu o cupă de înghețată deasupra.
Poftă bună!