Toamna este sezonul în care pregătim conservele pentru iarnă. Fie că vorbim despre murături, gemuri, dulcețuri sau compot, avem la îndemână o mulțime de fructe și legume pe care le putem transforma în conserve delicioase. 

Astăzi vă propunem o rețetă atipică de dulceață de gogonele. Dacă aici v-am prezentat o rețetă de gogonele murate, a venit timpul și pentru o rețetă mai îndrăzneață de a prepara gogonelele pentru iarnă. 

Dulceață de gogonele pentru iarnă

Rețeta de dulceață de gogonele

Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 2 kg gogonele
  • 1 kg ardei gras verde
  • 200 g ceapă
  • 30 g ghimbir
  • 500 ml oțet
  • 500 g zahăr
  • 100 g sare
  • 10 linguri sos de ardei verde (Tabasco)

Mod de preparare

Spălați gogonelele și curățați-le de cotoare. Tăiați gogonelele cubulețe cât mai mici. Curățați și ardeii și tăiați-i și pe ei cubulețe. Tocați ceapa mărunt și dați ghimbirul pe răzătoare.

Puneți totul într-o cratiță încăpătoare, adăugați zahărul, sarea și oțetul peste. Puneți cratița pe foc și lăsați să fiarbă la foc mic. Când începe să-și lase zeamă, amestecați din când în când și lăsați să fiarbă o oră și jumătate sau până când lichidul scade.

Când dulceața a fiert, opriți focul și adăugați sosul tabasco. Amestecați bine totul și lăsați dulceața să se răcorească 10 minute. Puneți dulceața în borcane sterilizate și sigilați-le.

Păstrați dulceața de gogonele într-un loc uscat și răcoros peste iarnă.