Toamna este sezonul în care pregătim conservele pentru iarnă. Fie că vorbim despre murături, gemuri, dulcețuri sau compot, avem la îndemână o mulțime de fructe și legume pe care le putem transforma în conserve delicioase.
Astăzi vă propunem o rețetă atipică de dulceață de gogonele. Dacă aici v-am prezentat o rețetă de gogonele murate, a venit timpul și pentru o rețetă mai îndrăzneață de a prepara gogonelele pentru iarnă.
Rețeta de dulceață de gogonele
Timp total 2 ore
Ingrediente
- 2 kg gogonele
- 1 kg ardei gras verde
- 200 g ceapă
- 30 g ghimbir
- 500 ml oțet
- 500 g zahăr
- 100 g sare
- 10 linguri sos de ardei verde (Tabasco)
Mod de preparare
Spălați gogonelele și curățați-le de cotoare. Tăiați gogonelele cubulețe cât mai mici. Curățați și ardeii și tăiați-i și pe ei cubulețe. Tocați ceapa mărunt și dați ghimbirul pe răzătoare.Puneți totul într-o cratiță încăpătoare, adăugați zahărul, sarea și oțetul peste. Puneți cratița pe foc și lăsați să fiarbă la foc mic. Când începe să-și lase zeamă, amestecați din când în când și lăsați să fiarbă o oră și jumătate sau până când lichidul scade.
Când dulceața a fiert, opriți focul și adăugați sosul tabasco. Amestecați bine totul și lăsați dulceața să se răcorească 10 minute. Puneți dulceața în borcane sterilizate și sigilați-le.
Păstrați dulceața de gogonele într-un loc uscat și răcoros peste iarnă.