Frișca naturală este cea mai bună atunci când aveți de preparat un desert, un tort sau o prăjitură. O puteți face din smântână lichidă, din lapte sau varianta vegetală, din lapte de cocos. 

Frișca de cocos este foarte ușor de făcut, aromată, parfumată, cremoasă și mai ales vegetală. Poate fi savurată inclusiv în perioadele de post și de către vegetarieni.

Frișcă de cocos
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 400 ml lapte de cocos
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 lingură zahăr

Mod de preparare

Lăsați laptele de cocos la frigider pentru cel puțin 12 ore înainte de a prepara frișca. Când vă apucați de treabă, umblați ușor cu conservele, pentru că apa s-a separat de partea cremoasă și va trebui să o scurgeți. Nu aveți nevoie de apa din lapte pentru această rețetă.

După ce ați scurs apa, turnați laptele de cocos într-un bol. Bateți cu mixerul la viteză mare câteva minute. Adăugați vanilia și zahărul și continuați să mixați până când capătă volum și consistență.

Păstrați frișca la frigider până la câteva zile. Folosiți la deserturi sau la prăjituri.

Poftă bună!