Un preparat fin pe care trebuie neaparat sa-l incerci.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
300g ciocolata neagra 3 oua 55g zahar pudra 1 lingura cacao 300ml frisca ciocolata rasaMod de preparare
1. Se pune ciocolata intr-un bol termorezistent asezat peste o cratita cu apa, pusa la foc mic. Se amesteca pana cand se topeste. Se scoate vasul de pe foc si se pune deoparte sa se raceasca usor.2. Se pun ouale si zaharul intr-un castron mare si se bat cu un mixer timp de 5 minute, sau pana cand amestecul este palid, gros si s-a dublat in volum. Se adauga cacao si ciocolata racita.
3. Intr-un castron separat, se bate frisca pana se ingroasa. Se adauga in amestecul de ciocolata, amestecand foarte usor. Se pune compozitia in 6 pahare de servire si se raceste in frigider timp de cel putin 1 ora. Se scoate din frigider cu 15 minute inainte de servire, se adauga smantana si ciocolata rasa si se serveste.