Atunci când vremea e caldă, nimic nu se potrivește mai bine decât un desert răcoritor, acrișor și care să vă răsfețe simțurile cu aroma lui. Trecând de banala înghețată, care nu lipsește din meniul zilelor de vară, deserturile pe bază de lămâie sunt și ele foarte potrivite, pentru că nu sunt foarte dulci, au o aromă fresh și se potrivesc la orice ocazie.
Dacă aici v-am arătat cum să faceți lemon curd, astăzi vă propunem o altă rețetă pe bază de lămâie, o spumă ușoară și fină, un desert simplu și sofisticat în același timp. Mousse-ul de lămâie este un desert foarte aromat, ușor de făcut, fără coacere și care poate fi savurat în orice moment, fără să fie nevoie de o ocazie specială.
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 4 ouă
- 250 g zahăr
- 3 lămâi
- 5 lingurițe apă
- 15 g gelatină
- 300 ml frișcă lichidă
- un pumn de migdale
Mod de preparare
Puneți într-un bol gălbenușurile de ou, zahărul, zeama de lămâie și mixați până când zahărul s-a dizolvat și crema a căpătat o culoare gălbuie.Puneți gelatina la înmuiat în apă rece. Separat, bateți cu mixerul albușurile cu un praf de sare, până când formează o spumă densă.
Puneți gelatina hidratată peste amestecul de gălbenușuri și amestecați bine. Bateți cu mixerul și frișca lichidă până când capătă volum și consistență.
Puneți bolul cu crema de gălbenușuri într-un alt vas cu apă foarte rece, cu gheață. Încorporați albușurile și frișca, amestecând ușor, de jos în sus.
Puneți crema la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a servi. Decorați cu migdale mărunțite sau cu fructe de pădure proaspete.
Poftă bună!