Aceasta reteta de paine cu fructe combina prunele, stafidele si coacazele cu aroma delicata a ceaiului gri. Este o paine excelenta de servit cu branza.
Timp total 1 oră și 25 minute
Ingrediente
- 2 plicuri de ceai gri
- 200ml apa fiarta
- 250g de prune uscate, tocate fin
- 80g stafide
- 80g coacaze
- 60g unt
- 60g untura
- 600g faina
- 7g drojdie uscata
- 100g zahar brun
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 lingurita sare de mare
- 2 oua, batute
- ulei
Mod de preparare
1. Se pun pungile de ceai intr-un bol si se toarna apa fiarta peste ele. Se adauga fructele uscate si se lasa deoparte.2. Intre timp, intr-un bol separat, se amesteca untul si untura cu faina pana cand se aseamana cu pesmetul. Se adauga drojdia, zaharul, condimentele si sarea.
3. Se scot pungile de ceai, apoi se adauga ouale in amestecul de fructe si ceai. Se pune in amestecul de faina si se incorporeaza intr-un aluat folosind o lingura de lemn. Se acopera cu folie, apoi se lasa intr-un loc cald timp de 10 minute.
4. Se pune aluatul pe o suprafata curata, apoi se framanta usor timp de 3-4 minute. Va fi lipicios si foarte greu.
5. Se pune aluatul intr-un castron curat, usor lubrifiat si se acopera cu folie. Se lasa intr-un loc cald sa creasca timp de o ora si jumatate.
6. Se framanta pe o suprafata usor presarata cu faina. SDe pune aluatul intr-o tava, presand usor. Se lasa deoparte timp de 1 ora si 10 minute.
7. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se coace painea timp de 55 de minute sau pana cand creste si capata o culoare maro-aurie. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca inainte de servire.