Dacă vrei o rețetă sărată simplă, dar gustoasă, încearcă aceste pancakes cu urdă și mărar. Se fac repede, sunt sățioase și pot fi o alternativă excelentă la clătitele dulci clasice.

Când spui pancakes, te gândești imediat la ceva dulce. Cu miere, cu gem, cu fructe. Dar ai încercat vreodată pancakes sărate? Sunt o variantă surprinzător de bună, sățioasă și ușor de făcut. În plus, poți să le mănânci dimineața, la prânz sau chiar seara, dacă vrei ceva rapid și gustos.

Preparare 10 minute
Gătire 20 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 200 grame urdă
  • 500 ml lapte bătut (iaurtul diluat merge și el dacă nu ai lapte bătut)
  • 300 grame făină albă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă
  • 60 grame unt, topit
  • 1 legătură de mărar (tocat fin)
  • Sare după gust pentru amestecul de urdă

Mod de preparare

Într-un bol mare, amestecă ingredientele uscate: făina, zahărul, sarea, praful de copt și bicarbonatul.

În alt bol, bate ouăle. Adaugă untul topit și laptele bătut. Amestecă bine.

Toarnă amestecul lichid peste cel uscat. Amestecă cu telul până când aluatul este omogen. Nu folosi mixer. Nu bate prea mult.

Separat, amestecă urda cu puțină sare și cu mărarul tocat. Adaugă acest amestec în aluat și încorporează ușor.

Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu. Unge cu puțin unt sau ulei.

Toarnă câte un polonic mic de aluat pentru fiecare pancake.

Coace 2-3 minute pe fiecare parte sau până când apar bule la suprafață și marginile sunt ferme.