Carnea de pui este una foarte versatilă și permisivă, astfel că o puteți găti într-o mulțime de feluri, fără să vă plictisiți de gustul ei. Dacă nu vă place pieptul de pui simplu, îl puteți înnobila oricând cu un sos. Puteți prepara o mulțime de rețete pornind de la un banal piept de pui, de fiecare dată cu un gust diferit. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă și delicioasă. O porție de piept de pui cu sos de brânză și salsa verde, numai bun pentru o cină rapidă sau un prânz delicios. Se face ușor și îi puteți da o notă fresh, cu lămâie și pătrunjel după gust. 

Piept de pui cu sos salsa verde
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 4 bucăți piept de pui
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1/2 linguriță chimion
  • sare
  • piper
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 1 borcan sos salsa verde
  • 100 g cremă de brânză
  • 1/2 cană supă de pui
  • pătrunjel proaspăt
  • lămâie

Mod de preparare

Asezonați bucățile de piept de pui cu sare, piper, chimion și praf de usturoi. Puneți o linguriță de ulei într-o tigaie pe foc și, când acesta s-a încins, puneți bucățile de piept de pui. Gătiți câte 8 minute pe fiecare parte, până când carnea s-a rumenit și nu mai este roz. Scoateți pieptul de pui pe o farfurie.

În aceeași tigaie, mai adăugați puțin ulei și căliți usturoiul tocat mărunt. Adăugați sosul salsa, crema de brânză și supa de pui și amestecați până când brânza s-a topit complet și sosul s-a omogenizat.

Puneți din nou bucățile de carne în tigaie și mai lăsați să fiarbă împreună cu sosul 5-6 minute, până când sosul s-a îngroșat puțin.

Serviți cu pătrunjel proaspăt tocat și cu zeamă de lămâie.

Poftă bună!