Există atât de multe rețete cu piept de pui umplut, încât nu știi pe care să o încerci mai repede. Pieptul de pui poate fi scos din anonimat fie cu o umplutură delicioasă, fie cu un sos care să îl pună în valoare. 

Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă, dar extrem de gustoasă cu piept de pui umplut cu guacamole. Se face ușor, este delicios alături de orice garnitură sau salată și este o idee nemaipomenită pentru un prânz sau o cină delicioasă și sănătoasă. 

Piept de pui umplut cu guacamole
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 4 jumătăți piept de pui fără os și piele
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță chilli
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 1 linguriță oregano
  • 1/2 linguriță chimion
  • 2 lingurițe ulei
  • Pentru umplutură:
  • 1 avocado
  • zeamă de lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 ceapă roșie
  • o mână roșii cherry
  • 2 lingurițe busuioc sau pătrunjel

Mod de preparare

Curățați pieptul de pui de oase și piele dacă nu este curățat deja. Faceți o tăietură în fiecare bucată de carne, ca un buzunar, pe lateral. Amestecați într-un bol sarea, piperul, uleiul și condimentele și ungeți bine cele patru bucăți de carne pe toate părțile.

Lăsați carnea să stea așa cât timp vă ocupați de umplutură și preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Tocați mărunt ceapa, usturoiul și verdeața. Tăiați roșiile cherry și avocado-ul cubulețe. Amestecați toate ingredientele, asezonați cu sare, piper și zeamă de lămâie și umpleți bucățile de piept de pui cu guacamole. Fixați cu două scobitori pentru a nu curge în timpul gătirii.

Așezați pieptul de pui umplut într-o tavă și dați la cuptor pentru 30-35 de minute. După primele 15 minute, întoarceți bucățile de carne și pe partea cealaltă.

Lăsați carnea la cuptor până când este rumenită la exterior și fragedă în interior, în funcție de cât de groasă este bucata de carne.

Serviți cu garnitura preferată. Poftă bună!