O placinta aromata incheie perfect o masa de pranz.

Placinta cu crema de vanilie
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 1 aluat de placinta
  • 3 oua, batute
  • 3/4 cani zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 albus de ou
  • 2 1/2 cesti lapte, incalzit si racit
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 205C.

2. Se amesteca ouale, zaharul, sarea si vanilia. Se adauga laptele cald.

3. Se pune aluatul intr-o tava si se perie, inclusiv pe partile laterale cu albusul de ou pentru a preveni umezirea crustei. Se pune amestecul de crema in crusta. Se presara cu nucsoara.

4. Se coace timp de 30-35 de minute sau pana cand un cutit introdus in apropierea centrului este curat. Se raceste complet, apoi se taie si se serveste.