Plăcintele sărate sunt o variantă excelentă pentru gustare, pentru o masă rapidă sau dacă aveți musafiri. Se fac ușor, există o mulțime de variante în care le puteți pregăti și le puteți umple cu orice vă place. 

Plăcinta cu somon și spanac este un preparat simplu și gustos, hrănitor și foarte sănătos. Acizii grași Omega 3 și 6 din somon contribuie la o dietă echilibrată, iar spanacul este o sursă excelentă de fier, vitamine, minerale și acid folic. Puteți folosi aluat foietaj făcut în casă sau cumpărat. Dacă optați pentru cel cumpărat, reduceți la minimum timpul petrecut în bucătărie și efortul depus în prepararea acestei plăcinte. 

Plăcintă cu somon și spanac
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 250 g spanac proaspăt
  • 1 file de somon
  • 3 lingurițe ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ou
  • 1 pachet aluat foietaj

Mod de preparare

Într-o tigaie, căliți usturoiul zdrobit, în câteva linguri de ulei. Adăugați spanacul, sare, piper și amestecați. Lăsați câteva minute, până când spanacul se călește și se evaporă apa pe care o lasă.

Curățați fileul de somon de oase și piele. Tapetați cu un prosop de hârtie, pentru a absorbi apa. Condimentați cu sare și piper și prăjiți într-o lingură de ulei, pe ambele părți, cât să prindă culoare.

Întindeți aluatul foietaj într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Puneți somonul pe jumătate din aluat. Întindeți spanacul deasupra și aduceți cealaltă parte de aluat peste. Apăsați marginile cu o furculiță, pentru a ”sigila” totul în interior.

Ungeți cu ou bătut și dați în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade, pentru 25-30 de minute sau până când aluatul s-a rumenit frumos deasupra.

Tăiați și serviți după ce s-a răcit.

Poftă bună!