Dulciurile facute in casa sunt mult mai sanatoase decat cele cumparate din comert, asa ca iti propunem o reteta prin care sa-i surprinzi pe cei mici cu desertul preferat.

Prajitura Bounty
Timp total 1 oră

Ingrediente

3 oua 3 linguri lapte 100g unt 100g zahar 200g faina 2 linguri cacao 1 lingurita praf de copt Crema: 300 ml lapte 3 linguri gris 100g unt 100g zahar 100g nuca de cocos Sirop: 3 linguri zahar 100 ml lapte Glazura: 200g ciocolata cu lapte 5 linguri lapte 50g unt

Mod de preparare

1. Pentru blat, se amesteca untul cu zahar. Se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Se amesteca faina cu praful de copt si cacao si se adauga peste oua, alternand cu adaugarea laptelui. Se amesteca la cea mai mica viteza a mixerului. Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si coace blatul la foc mic pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca.

2. Pentru a face siropul, se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga laptele. Se lasa pe foc pana se dilueaza caramelul, avand grija ca laptele sa nu dea in foc.
Cu ajutorul unei linguri, se toarna siropul peste blatul intepat din loc in loc cu o furculita.

3. Pentru crema, se pune laptele rece la foc impreuna cu zaharul, untul si cele 3 linguri de gris. Se amesteca pana da in clocot, apoi se mai lasa 3 minute, amestecand continuu. Se ia de pe foc si se adauga nuca de cocos, toata o data. Se intinde compozitia peste prajitura si se niveleaza.

4. Pentru glazura, se pun toate ingredientele intr-o oala, la foc mic si se amesteca continuu. Se toarna glazura peste crema rece.

5. Se lasa prajitura la frigider timp de o ora, apoi se taie si se serveste.