O prajitura plina de vitamine si antioxidanti, datorita delicioaselor afine.
Timp total 55 minute
Ingrediente
- 1 chec mic (aproximativ 200g)
- 30g unt
- 6 linguri crema de lamaie gata preparata
- 150g afine
- 250ml lapte
- 250ml smantana (optional)
- 3 oua
- 25g zahar
- 1 lamaie - coaja
- 1 lingura de suc de lamaie
- zahar pudra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se taie checul in 7 felii de 7-8 mm grosime. Se raspandesc feliile cu unt si crema de lamaie, apoi se taie in diagonala, in 4 triunghiuri.2. Se aranjeaza jumatate din triunghiurile de chec pe baza unui vas. Se imprastie peste jumatate de afine, apoi se acopera cu restul triunghiurilor, suprapunandu-se, daca este necesar. Se imprastie restul afinelor.
3. Se amesteca laptele, smantana, ouale, zaharul, coaja de lamaie si sucul intr-un castron. Se toarna peste partea superioara a prajiturii si se lasa sa se inmoaie timp de 5 minute, presand usor.
4. Se pune vasul intr-o tava si se toarna suficienta apa fiarta in tava, pana ajunge la jumatatea vasului. Se coace timp de 30 de minute. Se scoate din cuptor. Se lasa timp de 2 minute, apoi se serveste calda, pudrata cu zahar.