Prăjitură cu foi de napolitane și caramel este o prăjitură irezistibilă, cu o cremă de caramel și multă nucă presată între foile crocante de napolitană. Deja v-am făcut poftă, nu-i așa?

Prajitură cu foi de napolitane și cremă caramel

În zilele în care aveți chef să faceți un desert simplu, rapid și ușor, alegerea cea mai bună este rețeta de prăjitură cu foi de napolitane și caramel. Iar pentru asta, cel mai costisor ingredient este… nuca, în cazul nefericit în care nu aveți în casă. Oricum, vă va ieși o prăjitură irezistibilă, cu cremă de caramel și multă nucă presată între foile crocante de napolitană. Deja v-am făcut poftă, nu-i așa?

Pe vremea părinților noștri, aceasta se numea prăjitura cu foi Lica, un desert dulce, cu un gust intens de caramel, preferată de copii, dar și de cei mari. Iar acum este și foarte ușor de pregătit, deoarece foile de napolitană sunt simplu de găsit în orice supermaket, chiar și în magazinele de cartier.

Ceea ce trebuie reținut, este că secretul cremei de caramel cu nucă este că atunci când caramelizăm zahărul, acesta își schimbă culoarea numaidecât și tocmai de aceea trebuie să ne mișcăm rapid. Mai exact, să fim atenți când prinde culoarea caramelului, să nu ajungă să fie de culoare maro-închis sau neagră.

De altfel, la fel de important este și ca nucile să fie puțin prăjite înainte de a fi adăugate în prăjitură, pentru a avea o aromă mai intensă. Iar dacă vreți să aibă o savoare deosebită, puteți adăuga și alune de pădure sau alune simple, caju ori migdale.

Dacă vă plac napolitanele, atunci trebuie să încercați și această rețetă de napolitane cu cremă caramel.

Rețeta de prajitură cu foi de napolitane și cremă caramel

Timp total 1 oră

Ingrediente

  • un pachet de foi de napolitane
  • 6 ouă
  • 500 g de zahăr
  • 250 ml de lapte
  • 1 lingură de cacao
  • 200 g de nucă măcinată
  • 200 g de alune măcinate
  • 100 g de rahat

Mod de preparare

Pentru această prăjitură se bat ouăle spumă cu 250 g de zahăr. Restul de zahăr se topește și se stinge cu laptele amestecat cu cacao și unt. Apoi, se adaugă ouăle bătute și se amestecă bine, continuu, până când compoziția devine omogenă.

După aceea, se fierbe câteva minute până se topește zahărul și se îngroașă. Se ia de pe foc, se adăugă nucile, alunele măcinate și rahatul taiat în bucățele mici si se lasă aproximativ 10 minute să se răcească.

La final, se toarnă crema peste foile de napolitană, se acoperă cu un prosop și se pune un tocător peste pentru a presa prăjitura. Se lasă la rece până a doua zi, apoi se taie în pătrățele sau romburi și se servește rece.