Spanac cu ou - o combinație delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru un mic dejun sau prânz sățios și hrănitor. Este ușor de pregătit și poate fi personalizată după gusturile tale. Descoperă cum să faci această rețetă și bucură-te de o masă delicioasă și sănătoasă!

Cum să gătești spanac cu ou ochi: rețetă simplă și versatilă

Spanacul și ouăle sunt două ingrediente nutritive, bogate în proteine, fier și vitamine. Spanacul este, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți și fibre.

Ouăle cu spanac pot fi servite la micul dejun, dar și la prânz sau la cină. Se fac repede și cât se poate de ușor, din doar câteva ingrediente, și reprezintă un fel de mâncare sănătos și sățios.

Gustoase și cu un conținut scăzut de carbohidrați, ouăle cu spanac sunt ușor de personalizat. În afară de ingredientele recomandate mai jos, puteți adăuga mai multe verdețuri sau legume în tigaie, după propriile preferințe.

Ingredientele necesare

Aceasta este una dintre cele mai ușoare idei de mic dejun, prânz sau cină, cu doar trei ingrediente principale:

Ceapă: O ceapă mică ar fi suficientă pentru această rețetă. Însă, atenție! Trebuie să o tocați mărunt.

Spanac: Puteți folosi spanac proaspăt tocat grosier, atât frunzele, cât și tulpinile, care au un gust la fel de bun atunci când sunt gătite, așa că ar fi păcat să le irosiți.

De asemenea, puteți folosi spanac congelat, cu condiția să îl decongelați mai întâi și să îl scurgeți bine.

Ouă: Puteți folosi patru ouă mari. Cele organice au cea mai bună aromă, dar puteți folosi orice aveți la îndemână.

Pe lângă aceste ingrediente, mai este nevoie de ulei de măsline, sare și piper. Dacă doriți, puteți adăuga și chimen.

În plus, puteți stoarce o lămâie peste acest fel de mâncare înainte de servire. Spanacul și lămâia au arome ce se potrivesc foarte bine.

Ce alte ingrediente mai puteți folosi

spanac cu oua ochi in tigaie
Spanacul și ouăle sunt două ingrediente nutritive, bogate în proteine, fier și vitamine. Spanacul este, de asemenea, o sursă excelentă de antioxidanți și fibre.

Usturoi: Dacă doriți, puteți adăuga usturoi tocat mărunt atunci când ceapa din tigaie devine translucidă.

Pastă de roșii: Pentru a da acestui preparat cu ouă și spanac o aromă și mai bogată, puteți adăuga aproximativ o lingură de pastă de roșii sau una sau două roșii tocate, chiar înainte de a pune spanacul în tigaie.

Mai multe ierburi și legume: Kale, praz, ceapă verde, pătrunjel și busuioc - sunt adaosuri excelente și se potrivesc bine cu spanacul. Totodată, puteți găti niște ciuperci cu ceapă. Toate aceste arome sunt grozave atunci când sunt combinate cu ouă.

Condimente: Puteți adăuga chimen, paprika și fulgi de ardei roșu dacă doriți ca micul dejun să fie puțin picant.

Brânză: Puțin parmezan, puțină mozzarella, brânză cheddar sau feta ar fi un adaos frumos pe deasupra. Adăugați orice brânză vă place imediat după ce ați luat tigaia de pe foc.

Carne: Dacă doriți să adăugați mai multe proteine la micul dejun cu ouă cu spanac, puteți găti niște bacon cu ceapă.

Sunt ouăle și spanacul sănătoase?

Această rețetă poate fi personalizată după gusturile tale. Poți adăuga alte ingrediente precum brânză, bacon sau roșii, pentru a-i da un gust diferit.

Ouăle sunt unul dintre cele mai sănătoase alimente și sunt pline de proteine. Acestea mențin senzația de sațietate pentru o perioadă lungă de timp. Astfel, preparatul este perfect pentru micul dejun, prânz și cină.

Atunci când combinați cele două ingrediente, ouă și spanac, vă asigurați una dintre cele mai sănătoase mese, pentru că, la fel ca ouăle, spanacul este o legumă bogată în nutrienți, reprezentând mai ales o sursă excelentă de calciu și fier. În plus, preparatul nu este foarte bogat în calorii.

Rețeta de spanac ou ochi

Preparare 10 minute
Gătire 25 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 500 de grame de spanac, spălat bine și tăiat grosier
  • 4 ouă
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • O ceapă, tăiată în cubulețe
  • O jumătate de linguriță de sare
  • O jumătate de linguriță de piper negru măcinat

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa și gătiți-o până când devine transparentă, timp de aproximativ cinci minute.

Adăugați spanacul și asezonați cu sare și piper negru. Gătiți-l amestecând ușor până când frunzele de spanac își reduc volumul, iar apa se evaporă.

Faceți patru găuri în amestecul de spanac atunci când acesta este suficient de fraged. Spargeți un ou în fiecare astfel de gaură. Gătiți timp de trei sau patru minute, până când albușurile se întăresc. Presărați sare și piper negru pe fiecare ou. Serviți acest fel de mâncare cât timp este fierbinte.

Ponturi pentru cel mai bun spanac cu ou

  • Înainte de a adăuga ouăle în tigaie, asigurați-vă că apa eliberată de spanac se evaporă. Dacă observați că mai este apă în tigaie, gătiți pentru încă cinci minute. Apoi, adăugați ouăle.
  • Puteți folosi și spanac congelat, cu condiția de a-l decongela înainte de a-l folosi și de a-l scurge bine.
  • Dacă doriți să faceți omletă de spanac și ouă, bateți ouăle cu puțină smântână și turnați amestecul peste spanacul din tigaie. Gătiți omleta amestecând constant.
  • Puteți păstra acest fel de mâncare la frigider, pentru una sau două zile, într-un recipient ce se închide ermetic. Înainte de servire este recomandat să reîncălziți preparatul într-o tigaie, la foc mic. Dacă doriți, puteți să mai spargeți un ou deasupra, ca să măriți cantitatea.

Calorii și valori nutriționale

O porție de spanac cu ouă ochi are 221 kcal. De asemenea, ar trebui să țineți cont de faptul că această rețetă conține ulei de măsline, care este o sursă de grăsimi sănătoase, dar și de calorii. De aceea, trebuie să fiți atent la cantitatea de ulei pe care o utilizați.

În general, rețeta de spanac cu ouă este o opțiune sănătoasă și nutritivă. Cu toate acestea, este important să nu exagerați cu consumul de grăsimi și să utilizați uleiul de măsline cu moderație.

  • Calorii

    221kcal

  • Proteine

    11g

  • Carbohidrați

    8g

  • Fibre

    4g

  • Grăsimi

    16g

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.

Spanac cu ou: o opțiune sănătoasă pentru o masă delicioasă

Sper că această rețetă de spanac cu ou v-a inspirat să încercați ceva nou în bucătărie.

Această combinație delicioasă și sănătoasă este perfectă pentru un mic dejun sau prânz sățios și hrănitor. Este ușor de pregătit și poate fi personalizată după gusturile tale.

Spanacul și ouăle sunt două ingrediente nutritive și versatile care pot fi folosite în multe feluri de mâncare. Așadar, încercați această rețetă și bucurați-vă de o masă delicioasă și sănătoasă!