Desi se aseamana la gust cu prajitura de morcovi, aceasta reteta are mai putine calorii, pentru ca sentimentul de vinovatie sa fie mai mic.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 100g zahar brun
- 75ml ulei de floarea-soarelui
- 100g sos de mere
- 3 oua, batute usor
- 150g morcovi, rasi
- 75g stafide
- 75g caise uscate, tocate fin
- 1 portocala sau 1 lamaie - coaja, plus 1 lingura de suc
- 40g nuci
- 240g faina
- 1 lingurita scortisoara
- 3 lingurite zahar pudra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Se amesteca zaharul, uleiul, sosul de mere si ouale impreuna intr-un castron mare. Se adauga morcovii, stafidele, caisele, coaja de portocale sau de lamaie si nucile.2. Se adauga faina si scortisoara. Se amesteca bine si se pune compozitia in tava preparata. Se coace timp de 25 de minute. Se raceste usor.
3. Se amesteca zaharul cu sucul de portocale sau lamaie pentru a face o glazura. Se imprastie peste prajitura rece inainte de a o taia in felii.