Morcovii sunt ingredientul principal al acestui desert delicios.
Timp total 1 oră
Ingrediente
3 oua 175ml ulei de floarea-soarelui 180g zahar brun 3 morcovi, rasi fin coaja rasa fin de la 1 portocala 180g faina 1 lingurita de bicarbonat de sodiu 1 lingurita scortisoara 1/2 lingurita nucsoara rasa 50g nuci, prajite, tocate Morcovi zaharisiti: 220g zahar pudra 2 morcovi, decojiti, tocati finMod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt, inclusiv pe margini.2. Se amesteca ouale, uleiul si zaharul intr-un castron si se bate sa se combine. Se adauga morcov si coaja de portocala. Se cern ingredientele uscate, apoi se adauga nucile si se amesteca usor pentru a combina. Se toarna aluatul in tava si se coace timp de 35-40 minute. Se lasa sa se raceasca complet.
3. Intre timp, pentru morcovii zaharisiti, se pune zaharul intr-o cratita mica cu 250ml de apa si se da in fiert la foc mare, amestecand pana se dizolva zaharul. Se adauga morcov si se fierbe timp de 5 minute. Se scot morcovii si se transfera intr-un castron. Se gateste sosul timp de inca 10 minut. Se toarna siropul peste
4. Se decoreaza budinca cu morcov zaharisit si serveste cu inghetata.