Deserturile și prăjiturile cu fructe sunt printre cele mai gustoase și ușor de făcut. Dacă alegeți un fruct acrișor, gustul acestuia se va completa perfect cu dulceața prăjiturii, iar rezultatul final va fi unul delicios. 

Astăzi vă propunem o prăjitură simplă, cu prune, inspirată de la celebrul Jamie Oliver. Se face ușor, este foarte aromată și o puteți transforma rapid într-un tort, îmbrăcând-o în frișcă. 

Prăjitură cu prune răsturnată
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

150 g unt topit 250 g zahăr 8-10 prune 3 ouă 100 g făină 40 g mălai 1 lingură cacao

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Puneți 50 g de unt într-o tigaie pe foc. Când s-a topit, adăugați zahărul și o lingură de apă. Când s-a format un sirop, adăugați prunele curățate de sâmburi și tăiate în jumătăți. Amestecați astfel încât prunele să fie acoperite de sos. Opriți focul și lăsați deoparte.

Într-un bol, amestecați restul de unt cu zahărul. Amestecați cu mixerul până când obțineți o cremă. Încorporați gălbenușurile de ou, făina, mălaiul și cacaoa.

Separat, bateți albușurile spumă cu un praf de sare. Când spuma s-a întărit, puneți-o peste blatul făcut anterior. Transferați prunele acoperite cu caramel într-o tavă rotundă și turnați blatul peste ele. Dați la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când prăjitura trece testul cu scobitoarea.

Răsturnați prăjitura după ce s-a răcorit puțin. Serviți prăjitura simplă sau cu zahăr pudră.

Poftă bună!