O varianta actualizata a unui desert clasic ce-ti aduce aminte de copilarie.

Prajitura In Crusta De Ciocolata
Timp total 1 oră și 25 minute

Ingrediente

  • 250g unt
  • 200g zahar pudra
  • 50g zahar brun
  • 4 oua, batute
  • 250g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 50g ciocolata neagra, rasa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 125ml lapte, cald
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 300ml lapte integral
  • 300ml smantana lichida
  • 4 galbenusuri de ou
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita malai

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava.

2. Se bate untul cu un mixer electric pana se inmoaie, apoi se adauga zaharul (tot) si se bate timp de 5 minute, pana cand capata o consistenta pufoasa.

3. Treptat, se adauga ouale si se bat bine dupa fiecare adaugare. Se adauga faina, praful de copt si cacao, apoi ori cu grija, se adauga ciocolata rasa.

4. Se adauga extractul de vanilie si o cantitate suficienta de lapte cald pentru a crea un amestec fin, cu o consistenta usor lichida. Se toarna in tava si se coace timp de 45-50 de minute sau pana cand un bat introdus in centru iese curat.

5. Intre timp se face crusta. Se incalzesc laptele si smantana impreuna pana aproape de a da in fiert. Se bat galbenusurile de ou intr-un bol cu zahar, cacao si malai. Se adauga laptele fierbinte. Se bat bine, apoi se pun intr-o cratita curata.

6. Se fierbe la foc mic, amestecand constant, pana cand se formeaza o crema groasa. Se pune deoparte.

7. Se scoate blatul din tava si se taie parti egale. Se serveste cald, cu crema de ciocolata peste.