Această rețetă de prăjitură de ciocolată este atât de simplă, încât și un copil o poate face. Aveți nevoie de numai patru ingrediente, așa că este o variantă ideală atunci când aveți poftă de un desert rapid, cu ingrediente pe care le aveți în casă.

Rețeta acestei prăjituri îi aparține celebrei Martha Stewart și este perfectă inclusiv când aveți musafiri neanunțați și vreți să pregătiți un desert simplu, dar delicios. 

Prăjitura de ciocolată cu patru ingrediente îi va cuceri pe toți cei care o gustă, pentru că are o textură deosebită: este crocantă la exterior și cremoasă la interior. Interesant este că rețeta nu conține făină, așadar consistența prăjiturii va fi una ușoară, aerată, iar gustul de ciocolată se va simți din plin.

Cea mai simplă prăjitură cu ciocolată - din 4 ingrediente
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 6 lingurițe de unt (plus un cubuleț pentru uns tava)
  • 250 g ciocolată amăruie
  • 65 g zahăr brun
  • 6 ouă
  • zahăr pudră pentru ornat (opțional)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 150 de grade Celsius.

Puneți ciocolata și untul într-un bol și puneți la microunde pentru 30 de secunde. Dacă nu aveți cuptor cu microunde, puteți topi untul și ciocolata la bain marie, deasupra unei oale cu apă care fierbe.

Amestecați până când se omogenizează și lăsați câteva minute să se răcească. Puneți gălbenușurile de ou și amestecați bine, până când obțineți o compoziție omogenă și cremoasă.

Într-un bol separat, bateți albușurile spumă, cu mixerul sau cu un tel și un praf de sare. Atenție: albușurile trebuie să fie la temperatura camerei! Când spuma începe să capete volum, începeți să adăugați zahărul, puțin câte puțin. Amestecați până când zahărul s-a topit și spuma de albușuri a devenit densă și voluminoasă.

Adăugați un sfert din spumă peste ciocolată și unt și amestecați ușor, de jos în sus, cu o spatulă.

Încorporați și restul de albuș, amestecând cu grijă. Turnați compoziția într-o tavă rotundă, unsă cu unt.

Puneți la cuptor, pe treapta din mijloc, pentru 45-50 de minute, sau până când marginile se desprind de tavă.

Lăsați prăjitura să se răcească și apoi o puteți servi cu zahăr pudră deasupra, cu glazură și fistic mărunțit sau simplă.

Poftă bună!