Cu doar sapte ingrediente, poti avea o cina consistenta, cu aroma de lamaie.
Timp total 1 oră și 15 minute
Ingrediente
- 1kg pulpe de pui, cu piele
- 60g unt
- 500g cartofi
- 4 lamai, taiate pe jumatate
- 1/2 cana oregano
- 4 catei de usturoi, necuratati
- 250ml supa de pui
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se asezoneaza carnea.2. Se topeste jumatate din unt intr-o tigaie termorezistenta la foc mediu. Se adauga puiul si se gateste timp de 5 minute sau pana cand devine auriu. Se intoarce si se gateste inca 2 minute. Se transfera carnea de pui pe o farfurie. Se adauga cartofii. Se gatesc timp de 4-5 minute sau pana cand sunt aurii. Se transfera pe o placa. Se adauga 4 jumatati de lamaie la tigaie. Se fierb 2-3 minute, pana se caramelizeaza. Se transfera intr-o farfurie.
3. Se reduce caldura. Se stoarce sucul din restul de jumatati de lamaie in tigaie si se amesteca. Se adauga jumatatile de lamaie stoarse, cartofii, oregano si usturoi in tigaie. Se fierbe timp de 2 minute. Se ia de pe foc si se adauga supa. Se aranjeaza carnea de pui deasupra cartofilor, cu pielea in sus. Se da la cuptor timp de 25-30 de minute sau pana cand puiul este gatit si cartofii sunt fragezi. Se transfera carnea de pui, cartofii si usturoiul intr-o farfurie. Se acopera pentru a se incalzi.
4. Se strecoara lichidul din tigaie intr-o cratita mica. Se da in fiert si se lasa pe foc timp de 10-15 minute sau pana cand sosul se reduce si se ingroasa putin. Se amesteca restul de unt pana se topeste. Se asezoneaza. Se toarna sosul peste pui si cartofi. Se adauga oregano si se serveste cu lamaile caramelizate.