Puiul si bamele sunt gatite intr-un sos cremos, cu lapte de cocos si unt de arahide, in aceasta reteta braziliana de curry.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- ulei vegetal pentru prajit
- 1 ceapa, feliata
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 200g bame taiate in bucati de 1-2cm
- 1 ardei verde, tocat
- 2 linguri de unt de arahide crocant
- 8 pulpe de pui dezosate, taiate in fasii
- 400ml lapte de cocos
- 2-3 lime, sucul
- coriandru proaspat, tocat
- basmati si orez salbatic
- arahide nesarate, prajite pentru a servi (optional)
Mod de preparare
1. Se incalzeste putin ulei intr-un wok, la foc mediu. Se adauga ceapa si se caleste timp de 5 minute. Se adauga usturoiul, bamele si ardeiul iute, apoi se prajesc timp de inca 2-3 minute.2. Se adauga untul de arahide si carnea, apoi se prajeste timp de 10-15 minute, la foc mare, pana cand puiul isi schimba culoarea si este aproape gata. Se adauga laptele de cocos, sucul de la 2 lime si jumatate din coriandru. Se asezoneaza si se adauga mai mult suc de lime, daca este nevoie, apoi se fierbe timp de 5-10 minute, pana cand puiul este gatit. Se presara cu coriandru ramas, apoi se serveste cu basmati si orez salbatic, si felii de lime. Se pot presara arahide prajite, daca doriti.