Un fel de mancare fara carne, perfect pentru un pranz usor.

Salata de sfecla cu branza de capra
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 4 sfecle medii - curatate, taiate
  • 1/3 ceasca de nuci tocate
  • 3 linguri sirop de artar
  • 300g mix de salata verde
  • 1/2 ceasca suc concentrat de portocale
  • 1/4 cana otet balsamic
  • 1/2 ceasca ulei de masline extra-virgin
  • 60g branza de capra

Mod de preparare

1. Se pune sfecla intr-o cratita si se umple cu suficienta apa pentru a le acoperi. Se dau in fiert, apoi se gatesc timp de 20-30 de minute, pana se inmoaie. Se scurge si se raceste, apoi se taie in cubulete.

2. In timp ce sfecla se gateste, se pun nucile intr-o tigaie la foc mediu. Se prajesc putin, apoi se adauga siropul de artar. Se gatesc si se amesteca pana se acopera uniform, apoi se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.

3. Intr-un castron mic, se amesteca sucul de portocale, otetul balsamic si uleiul de masline pentru a face dressing-ul.

4. Se pun frunzele de salata intr-un castron, se adauga nucile si se presara branza de capra, rupta. Se adauga dressing-ul si se serveste.